Innersfere Coaching | Zomertips

Leuk! Nu de site live is (de perfectionist in mij heb ik heel fijn losgelaten;-) ontstaat er tijd om de volgende stappen te zetten in de opbouw van Innersfere Coaching. Heel concreet zijn dit het ontwerp van mijn visitekaartje door Elle, de bestickering van mijn auto (heel benieuwd of dit mijn naamsbekendheid vergroot) en een mini plan om naast social media ook andere (meer ouderwetse;-) kanalen in te zetten. Ik heb zomervakantie van mijn opleiding tot Professioneel Coach en ga in september weer verder om deze opleiding in oktober af te ronden! Ik merk dat ik aan vakantie toe ben maar ik vind het ook een uitdaging om Innersfere Coaching voor een paar weken als het ware los te laten. Ik ben er zeer intensief mee bezig geweest en het is ook mooi wat er in deze korte tijd reeds op mijn pad is gekomen zoals de deelname aan het project Coachfinder van Psychologie Magazine dat ik het loslaten ook spannend vind. Ik realiseer echter dat het ook nodig en gezond is is om even uit te loggen en op andere gebieden weer op te laden en zo kwam ik vanzelf uit op deze blog. Een artikel van de filosoof Lammert Kamphuis sprak mij dusdanig aan dat ik hier zelf ook iets mee wilde doen. Wie weet heb jij er ook iets aan!

De zomer is namelijk een mooi moment om na te denken over je toekomst. Of je nou op vakantie bent en jezelf onderdompelt in een andere omgeving of tijdens de zomer thuisblijft, je levensritme is in de zomer net even anders dan de rest van het jaar. Hierdoor ontstaat er ongemerkt ruimte voor de ‘grotere’ vragen. Het mooie is dat je hier niet eens zo bewust mee bezig hoeft te zijn. Als je eenmaal even uit je routine bent, verdwijnen de dagelijkse beslommeringen namelijk vaak vanzelf naar de achtergrond. Zo creëer je ruimte om te reflecteren op de stand van zaken van je leven. Kun je wel wat input gebruiken hoe je deze reflectie vorm kan geven?

Het artikel van de filosoof Lammert Kamphuis staat vol met zomertips over de wijze waarop je tijdens de zomer na kunt denken hoe je de rest van je leven gaat doorbrengen. De rest van je leven vind ik persoonlijk wel erg lang maar het zou mooi zijn als je een beeld zou kunnen vormen hoe je de komende twee jaar graag zou willen invullen.

Vragen die je jezelf deze zomer zou kunnen stellen zijn:

  • Past je huidige baan nog in dit plaatje?

  • Waar zou je jezelf graag verder in willen ontwikkelen?

  • Kun je vijf onderwerpen opnoemen die je energie geven?

  • Wat wil ik in 2018 nog graag bereiken?

  • Wat zijn mijn dromen voor 2019?

De zomertips van Lammert variëren van ‘doe eens iets geks’ tot aan ‘denk aan je dood’. In eerste instantie lijken dit mogelijk wat gekke vragen maar er zitten zinnige gedachtes achter en het is een leuke manier om je (in het overigens goed leesbare artikel) kennis over filosofen weer even op te frissen.

Ik daag je in ieder geval uit;-) Wat ik altijd handig vind is om een mini formaat notitieboekje (het moet in een klein tasje passen zodat je het altijd bij de hand hebt) op vakantie mee te nemen zodat je op ieder moment iets kunt noteren. Vaak komen de inzichten liggend op het strand of terwijl je ontspannen op een terrasje zit. Persoonlijk ga ik ook aan de slag met zijn zomertips en ik ben benieuwd tot welke inzichten ze zullen leiden! Op mijn instagram account vind je overigens meer concrete zomertips!

Het artikel ’10 zomertips van filosoof Lammert Kamphuis’ vind je hier >>> 10 zomertips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *