Spots | De leukste adresjes van Valencia

Met wat shorts, jurkjes, de bikini’s, teenslippers en twee flacons zonnebrand vertrokken we vorige week naar Valanicia. Na een voorspoedige vlucht van 2,5 uur landden we in de namiddag op het vliegveld van deze Spaanse stad aan zee. Niet veel later stonden we op de stoep bij onze accommodatie ABCYou B&B, waar we een fijne kamer kregen op de begaande grond met prima bed, airco en uitzicht op de bijbehorende binnentuin.

Na een snelle opfrissessie kon onze eerste dag in Valencia beginnen en besloten we zo snel mogelijk naar zee te gaan om daar wat te eten en drinken bij La Mas Bonita om vervolgens meteen een zeeduik te nemen. We namen de bus wat best een kleine tegenvaller was want het kostte vanaf onze verblijfplek zo’n 40 minuten om er te komen (een fiets huren is dus een beter idee ;-)

La Mas Bonita (aan het strand)
La Mas Bonita viel gelukkig totaal niet tegen en dat maakte het busritje meer dan goed: een lekker fris vers sapje met gember en citroen, nacho’s met guacemole en patatas bravas met aioli was precies wat we nodig hadden na de vliegreis en het skippen van de lunch. Na het eten konden we bijna niet wachten om de zee in te duiken want met zo’n 31 graden was het best warm. Na het zwemmen en opdrogen op het strand besloten we terug te gaan naar La Mas Bonita voor een toetje. We konden plaatsnemen in de sfeervolle tuin achter het tentje met bar, lichtslingers en prachtige roze bloemen. Een ruime keuze aan taarten (ook meerdere soorten cheesecakes!) was een extra fijne afsluiter van de avond en we besloten voor de Bailyes cheesecake te gaan. Very yummie!
Paseo Maritimo de La Patacona 11

Bluebell
Bij dit tentje zijn we maar liefst drie keer geweest. Twee keer voor ontbijt en een keer voor een vers sapje en een stuk vijgencheesecake (heaven!). Als je in Valencia bent mag je dit adresje eigenlijk niet skippen. Het ontbijt is erg goed en er is geruime keuze uit allerlei leuke (healthy) gerechten. Toast met avocado en gepocheerd ei, chia pudding met mango en aardbeien en hartige wafels zijn slechts een paar van de heerlijke ontbijtmogelijkheden. Koffie kan worden besteld met amandelmelk en ze hebben ook matcha lattes (daar wordt ik dan weer blij van). We aten er dus ook vijgencheesecake, ok ik geef toe, maar liefst twee keer. Heerlijk! Ook voor een cocktail kun je hier neerploffen in het schattige kleine binnentuintje.
Carrer Buenos Aires 3

Dulce de Leche
We hebben hier erg goedkoop ontbeten met wat toast en tomaat, croissantjes en verse sapjes. Prima maar verder niet heel bijzonder. Het was er ook erg druk en een tafeltje vinden is dus geen garantie.

Voor zoetigheid ben je hier zeker aan het goede adres (daar hadden wij tijdens het ontbijt niet zoveel zin in) want er was volop keuze aan taarten en andere lekkernijen. Pluspunt voor mij was dat je ook uit plantaardige ‘melken’ kunt kiezen voor je koffie.
Calle Pintor Gisbert 2

Balneario La Alameda
Even helemaal tot rust komen tijdens je stedentrip naar Valencia? Boek dan een middagje Balneario La Alameda. Wij kozen voor een massage en aansluitend een uur lang genieten van de ontspanningsruimte met baden, sauna, hammam en zwembad. Het fijne pand heeft een ontzettend relaxte sfeer en er is zelfs een binnenplaats waar je heerlijk van het zonnetje kunt genieten. Kortom: ontspannen doe je hier gegarandeerd.
Carrer d’Amadeu de Savoia 14

Nozomi
Dit restaurant mag wat mij betreft zo snel mogelijk haar deuren openen hier in de omgeving Haarlem/Amsterdam. Helaas is dat natuurlijk niet het geval. Maar wauw, wat een rustgevende inrichting, ontzettend vriendelijk personeel en heerlijke sushi en andere Japanse/Aziatische gerechten vind je hier!

Reserveren is aan te raden want wij belden al tijdens het wachten op ons vliegtuig op Schiphol en toen was er slechts nog een avond plek en aan de bar. Dit laatste bleek juist alleen maar leuk want de bar bleek geen echte bar maar gewoon een lange tafel met stoelen die vast zat aan de keuken.

Op deze manier konden we letterlijk een kijkje in de keuken nemen waar alles vol concentratie en liefde werd bereid.

C/Pedro III El Grande 11 D

Ese o Ese
Deze kledingwinkel kenden we al want hij zit in meerdere plaatsten in Spanje. Ooit kocht ik er mijn grijze lievelings laarsjes en ook Pip heeft er al een aantal keer fijne eyecatchers (waar je dus niet snel iemand in Nederland mee tegenkomt) gekocht. Dit keer hebben we ons ingehouden en gingen we met twee goedkope maar schattige armbandjes de deur uit. Op de site van Ese o Ese kun je zien op welke plekken ze zijn gevestigd.
Calle de Jorge Juan 14

Natura
Ook al jaren leuk om te bezoeken tijdens een verblijf in Spanje. Deze winkel met een mix van woonaccessoires, kleding, boeken en gadgets heeft altijd wel iets leuks. Een souvenir voor het thuisfront of, zoals deze keer in Valencia, iets leuks voor in onze eigen huizen: een marmeren met houten wierrookhoudertje. Op de website van Natura kun je zien of er een Natura zit in de plaats die jij in Spanje gaat bezoeken.
Plaza los Pinazos 2

Gelateria La Romana ijssalon
Een ijssalon twee straten vanaf onze B&B, gevaarlijk ;-) Maar uiteindelijk hebben we er maar een keer een ijsje gehaald. Deze was wel meteen het aanraden waard: yummm! Vooral het ricotta ijs (waar ik niet eerder van had gehoord) was ontzettend lekker. 
Carrer de Joaquín Costa 2

Mercado Central 
Veel leuker dan de gewone supermarkt is de centraal gelegen Mercado Central, een grote overdekte markthal waar je volop (Spaanse) lekkernijen vindt. Leuk als je een appartement met keuken huurt en een avondje zelf wilt koken of om wat hapjes te halen om mee te nemen naar het park. Wij kochten er wat olijven, brood, Manchego en sardientjes om als lunch op te eten in het prachtige Jardin Botanico. Plaça de la Ciutat de Bruges

Jardin Botanico

Bij een bezoek aan Valencia mag je de botanische tuin eigenlijk niet missen. Voor een kleine prijs van 2,50 euro mag je de tuin (zo lang als je wilt) betreden en kun je neerploffen op een van de vele bankjes (dit deden wij een poosje om de hapjes die we bij Mercado Central hadden gehaald op te eten) of lekker rondwandelen tussen alle prachtige (kruiden)planten, bomen en bloemen. Een rustgevende plek in de stad die zich eveneens goed leent om prachtige foto’s te maken.
Calle Quart 80

Simple
Leuke souvenirs en woonaccessoires kopen doe je bij Simple. Een heel leuk winkeltje vlakbij de Mercado Central. Wij kochten er twee mooie rieten onderzetters.
Carrer Danzas 5


Nomït
Na een lange zwoele zomeravond op het strand besloten we dat het toch nog wel handig was om iets te gaan eten. We namen de bus terug richting de B&B en ploften in de buurt op een laat tijdstip (rond 22:30) neer bij het vegan tentje Nomït. De burger was niet helemaal wat we ervan hadden gehoopt maar het voorgerecht (tempura groenten) was erg lekker, de vrouw die ons bediende was zeer vriendelijk en de keuze op de kaart was ruim. Een goede plek voor iedereen die veganistisch wil eten.
Gran Via del Marqués del Túria 58

Ma Khin Cafe
Gevestigd in de overdekte Mercado de Colón vind je Ma Khin Cafe waar we op een namiddag hebben geluncht met een heerlijke viscurry. De loempia’s met garnalen vielen een beetje tegen maar de kaart staat vol leuke gerechten en is perfect voor wanneer je even snel (het interieur was prima maar niet heel sfeervol) iets hartigs of pittigs wilt eten.
Mercado Colon, Jorge Juan 19

Copenhagen
Vegetarisch restaurant Copenhagen stond wel op onze wishlist qua bezoeken maar dat is er helaas tijdens onze korte trip niet van gekomen. We hebben hier wel veel over gelezen en de website ziet er ook erg goed uit. Als we weer naar Valencia gaan, gaan we hier zeker een avondje naartoe.
Carrer del Literat Azorín 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *