Spots | mijn favoriete Parijs adresjes

Een ochtend in mei, het is volop lente en genietend van het lente licht drink ik een cappuccino in het fijne Cafe Côte in Heemstede en begin ik aan deze blog. De relaxte muziek op de achtergrond, het lichte briesje dat door de openstaande deur naar binnen waait en het geraas van langsrijdende auto’s, ze versterken het oh zo fijne Parijs gevoel dat ik op dit moment volop ervaar. In gedachten passeren de leuke dingen die we hebben gedaan en alle leuke plekken waar we zijn geweest. Als ik mijn ogen dicht zou doen zou ik zomaar in Parijs kunnen zitten.

Mijn oog viel zojuist op een foto waarop ik op een stoepje in een drukke straat zit met mijn zelfgemaakte ‘Oui Oui Paris’ gidsje, dat ik speciaal voor deze vakantie samenstelde en wat thuis al heel wat vakantievoorpret gaf. Het op voorhand verzamelen van leuke shop & food adresjes doe ik meestal wel als ik wegga. Een fijne bijdrage aan de voorpret en tijdens je verblijf ontzettend handig om niet ter plekke te moeten zoeken naar leuke plekjes.

Ook dit keer kreeg ik al tijdens het verblijf een enorme dosis energie, wat ik eigenlijk altijd ervaar wanneer ik op vakantie ben. De nieuwe indrukken en ontdekkingen zorgen er samen met het weg zijn van thuis (en haar automatische gewoontes) voor dat ik nieuwe ideeën krijg over allerlei zaken. Dingen die ik (vaker) moet gaan koken, aanpassingen in mijn ontbijtjes, vlakken waarop ik (meer) structuur moet gaan aanbrengen en ik krijg altijd zin om dingen die ik al langer wil eindelijk te gaan doen of af maken, om mijn kledingkast op te ruimen, om dingen in huis te veranderen. Het is een beetje vergelijkbaar met het ‘grote voorjaarsschoonmaak-gevoel’. Nieuw begin, nieuwe energie, nieuwe plannen, opruimen, organiseren en nieuwe ritmes en gewoontes (proberen te) creëren. Heel fijn!

Een van deze dingen was bloggen. Het is er de laatste maanden gewoon niet echt meer van gekomen. Eerlijk gezegd was de zin er ook even niet. Dit in combinatie met een focus op de shop, de atelier opdrachten en mijn privé leven zorgde ervoor de de blog een beetje stil stond. Tijdens mijn vakantie besefte ik dat ik eigenlijk weer heel veel zin heb om te delen.

Zo hebben we een nieuw onderdeel op de site: Into It waar zowel Pip als ik een eigen gallery bijhouden met daarin onze favoriete items en dingen die op onze wishlists staan. Ook gaan we de ‘Spots’ nieuw leven inblazen (natuurlijk hier vind je alle eerder verzamelde adressen maar deze gaan we vanaf nu weer vaker aanvullen met adressen in binnen- en buitenland.

Om te beginnen deel ik vandaag graag mijn favo Parijs adressen van de laatste trip met je en binnenkort zal ik ook nog een blog schrijven over mijn favo spots in Londen (waar ik meteen na Parijs naar ben doorgereisd). Verder kun je begin juli ook een leuke reeks Valencia adresjes verwachten want in juni gaan Pip en ik deze Spaanse stad aan zee verkennen!

Café Pinson
Jaren terug al favoriet bij mij en Pip maar ook nu nog steeds een erg fijne plek die zich nog meer heeft laten inspireren door de groeiende behoefte aan bio, vega en vegan. Je kunt hier ontbijten (op zondag brunchen), lunchen en dineren. Pinson heeft twee locaties, in het derde en in het tiende. Mijn favoriet is die in het derde, daar hangt een bijzonder rustige sfeer en daarbij zit je natuurlijk in een van de leukste wijken van Parijs, Le Marais. 6 rue du forez, Paris 3e & 58 rue du faubourg / www.cafepinson.fr

Nanashi
Ook niet nieuw voor mij maar nog steeds een bezoek waard is Nanashi, een restaurant waar je kunt lunchen en dineren met Aziatische bento boxes en heerlijke vis gerechtjes. De inrichting is simpel en niet zo heel knus (het is vrij groot) maar het zit vaak vol en dat zegt in dit geval veel over het eten: very yummy! Ook deze spot heeft, net als Pinson, twee vestigingen: eentje in het derde en eentje in het tiende. Ik ben alleen in die in het derde geweest. 57 rue Charlot (in het derde) & 31 rue de Paradis (in het tiende) / www.nanashi.fr

Ultramod 
Deze winkel is heaven voor wie net als ik houd van fournituren. Er zijn hier zoveel soorten touw en lint te vinden dat je meteen zin krijgt om creatief aan de slag te gaan. Ik maak graag armbandjes van mooie linten of touwtjes en heb hier natuurlijk een paar mooie varianten meegenomen (na eerst heel lang te hebben rondgeneusd, wat een keuze! 14 rue monsigny (het tweede) 

Zen Nap Bar
Niet geweest maar aantrekkelijk klinkt het wel: een bar waar je een tukje kunt doen! Niet gratis maar wel in een heel fijne rustige omgeving inclusief massage stoelen. Leuk bedacht en zeker geen slecht plan als je dagen lang lopend de stad verkent. 29 Passage Choiseul 

Claire Naa
Een souvenir meenemen voor je moeder, zus, vriendin of voor jezelf? Bij Claire Naa vindt je sieraden  in allerlei stijlen. De gelijknamige sieradenontwerpster staat vaak zelf in een van haar twee winkels en kan je van alles over haar werk vertellen. Check ook de grote verzameling origami kraanvogels in de etalage van haar winkel in Le Marais. 45 rue de Turenne (in het derde en de grootste winkel) & rue 54 rue des Archives (in het vierde) / www.claire-naa.com


Umami Matcha Cafe
Hier zijn we wel twee keer geweest en dat was niet voor niets. Ik ben gek op matcha en dit was echt een superleuke (toevallige!) ontdekking in Le Marais, een cafe dat allerlei soorten dranken, gerechtjes en zoetigheid serveert met daarin matcha verwerkt. Matcha bier, matcha cheesecake, porridge met matcha of gewoon een van de fijne theetjes. Doe mij ook zo’n matcha cafe in Haarlem! Al eerder bezocht ik een matcha bar in Kopenhagen maar verder ben ik ze helaas nog niet tegengekomen. Kiezen moeilijk? Ga voor de matcha cheesecake, het was één van allerlekkerste dingen die ik tijdens deze Parijs trip at. Twee keer ;-) 
22 Rue Béranger (in het derde) / www.umamiparis.com/matchacafe/

Loft 18
Leuke winkel waar ik ooit met Pip terecht kwam tijdens een wandeling in Le Marais. Ze verkopen hier (Japanse) keukenspullen zoals theepotjes, mokken, onderzetters en bento boxen. Voor de stationery liefhebbers is achter in de winkel een hoek vol notebooks en schriftjes.
18 rue charlot (in het derde) 

Ob La Di
Een adresjes (koffiebar met ontbijt, lunch en snacks) waar ik jammer genoeg niet ben geweest want de enige dag dat we nog konden gaan bleek precies de dag te zijn waarop ze dicht zijn. Heel jammer maar anderzijds ook één van de redenen om heel snel weer naar Parijs terug te gaan. De foto’s op Instagram en een blog die ik er over las gaven in een ieder geval al een heel goede indruk: dit is een plek om zeker te checken! 54 rue de Saintonge (in het derde) 

Fleux
Deze winkel heeft wel drie of vier filialen in dezelfde straat. Voor de gadget liefhebber valt er genoeg te shoppen maar ik ben meer fan van de mooie woonaccessoires. 39 rue Sainte-Croix de la Bretonnerie

Café Ginger
Een heel klein (reserveren dus!) huiskamer restaurantje waar je vegetarisch en veganistisch kunt eten. Fijne sfeer en erg aardige mensen!

La Promenade Plantee 
Een groen gevoel boven de stad. Jawel, in Parijs kan het! La Promenade Plantée is een 4,7 kilometer lang park op een voormalig spoorwegviaduct. Wij liepen er toen het mooi weer was en dat was een bijzonder fijne wandeling met hier in daar een stop op een van de vele bankjes. Aanrader voor wanneer je even geen zin hebt in de drukte van de stad. (In het twaalfde) 

Juice Lab
Gezonde sapjes en drankjes in de meest prachtige flesjes, daarvoor ben je bij Juice Lab in Le Marais aan het goede adres. Bij mooi weer kun je jouw drankje, snack of lunch ook meenemen naar het mooie Place de Voges, waaraan dit fijne tentje ligt. 25 Place des Vosges 

Wild & the Moon
Bij mijn vorige Parijs trip in 2013 of 2014 zat dit tentje er nog niet. Een walhalla voor vegans en iedereen die van gezond eten houdt. Ze hebben er onwijs veel soorten koffies en warme dranken, het eten en de snacks zijn heel lekker en het personeel is ontzettend vriendelijk. Ook handig als je iets take away wilt halen want alles zit al verpakt in bakjes!

Heb jij nog leuke Parijs tips? Dan ben ik hier natuurlijk ook heel benieuwd naar! Leuk als je ze deelt via een comment onderaan deze blog of mailt (coeurblonde@gmail.com)
Veel plezier in Parijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *