Collection | Kersttafel styling & feest-inspiratie

tafelstyling-inspiratie-coeurblonde

Bij december denken wij aan gezelligheid, versierde huizen, kerstbomen, heel veel lichtjes en kaarsjes en natuurlijk de echte winterfeestjes als kerst en oud & nieuw. Zelf hadden we de x-mas vibes al een tijdje te pakken omdat we natuurlijk de afgelopen maanden al druk bezig zijn geweest met onze winter- en kerst producten. Inmiddels heeft de Sint het land verlaten en heb jij de kerstkriebels misschien ook te pakken ;-) Nadat we afgelopen week al aan de slag zijn gegaan met de styling van  wintercadeautjes, hebben we vandaag speciaal onze kersttafel gedekt en hopen we je met onze ideeën en producten te inspireren om ook van jouw kersttafel een feestje te maken!

kersttafel-styling-inspiratie-coeurblonde-kerstVoor onze kersttafel hebben we als basis een mooi groen tafelkleed gebruikt uit ons privé bezit (E). Voor de handige handwerkers onder ons: bij stoffen winkels koop je (in de sale hoek) vaak best wat meters mooie stof voor een fijne prijs. Zo kun je een kleur en/of stof kiezen die helemaal aansluit bij de sfeer en het kleurenpalet dat je voor dit jaar in gedachten hebt. bord-pastel-wintertafel-kerstmis-kaart-winterfeestjes-coeurblonde

Voor ons is de sfeer van onze kersttafel voor dit jaar te omschrijven als: natuurlijk, zacht, oud zeegroen, pastelroze en subtiele glitter in de vorm van een tikje twinkelend goud (de touwtjes om het bestek en de glitterende sterretjes confetti (deze hebben we met een sterrenpons gemaakt).
persoonlijk-cadeautje-kerst-bord-tafel-coeurblonde

Gedroogde pluimen uit een bos bloemen die E. kocht bij Bloemenatelier Klavertje Vijf in Haarlem en gedroogde eucalyptus (die geur blijft heerlijk!) geven het geheel een natuurlijk en zacht karakter.

De prachtige groene glazen (ook in een hoge variant verkrijgbaar) komen uit de nieuwe collectie van IKEA. Ook de grote zachtroze borden en de bijpassende bakjes zijn afkomstig uit de nieuwe servies collectie van de Zweedse woonwinkel. De natuurwitte vintage borden met gouden details zijn een kringloop vondst uit Gent.kersttafel-leuk-dekken-styling-borden

De bestekjes zijn aan elkaar gebonden met een gouden touwtje en staan in een zachtroze glas in Portugese stijl (H&M home). De kaarsjes zijn van Bloomingville & Didi home collectie). De dikke kaarten (luxe 800 grams – dus heel dik ;-) op de borden met gouden sterretjes zijn afkomstig uit onze Coeurblonde collectie. Je kunt ze gebruiken om het menu op te noteren of een lieve persoonlijke boodschap voor je gasten. Daarnaast zijn ze uiteraard ook mooi om als winter- of kerstkaart naar je geliefden te versturen. Je kunt kiezen uit een set met daarin 3×2 designs maar ze zijn ook los te bestellen. Verder hebben we ook varianten met daarin een gouden ringetje: twinkelende hangers die leuk zijn voor in de kerstboom of aan een tak.tafel-xmas-kerst-feest

En dan hebben we nog de bord-cadeautjes. Als wij vroeger met de gehele familie kerst vierden zorgde onze oma altijd voor de ‘bord-cadeautjes’ een kleinigheidje wat ter herinnering aan het samenzijn. Deze jeugdherinnering maakt dat dit familiebegrip voor ons steevast onderdeel is van een gedekte kersttafel en zo hebben we de lieve mini frame hangers uit onze eigen collectie als cadeautje naast de borden neergelegd met lieve briefjes erin. We hebben ze in de vorm van een huisje of een diamant.diner-styling-december-tafel-borden-servies

Ook dit jaar hebben we weer een aantal feestelijke sieraden van prachtige hoogwaardige materialen als sterling zilver, sterling zilver verguld met goud en mooie (twinkelende) edelstenen in mooie kleuren. Ook natuurlijk leuk om op je ‘kerstcadeau-wenslijstje’ te zetten ;-)coeurblonde-sieraden-gouden-ketting-pastelroze-edelsteen

Voor wie nog druk bezig is met het samenstellen van het kerstmenu, hierbij een aantal leuke recepten die wellicht leuk zijn om tijdens deze winterse feestdagen op tafel te toveren:
– een crushed rosé cocktail als aperitief
– als voorafje een plaattaart met vijgen, pecannoten en geitenkaas
– als hoofdgerecht een overheerlijke bietenburger met tahin-avocadosaus en homemade zoete aardappelfrites
zoete aardappel brownies als toetje.oorbellen-goud-roze-edelsteen-coeurblonde-sieraden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *