Yummie | Recept voor kurkuma latte met vanille en gember

kurkuma-latte-recept-coeurblondeHet is momenteel mijn favoriete warme drankje: kurkuma latte, oftewel latte met geelwortel! En dan het liefst mijn homemade versie met precies de ingrediënten en hoeveelheden erin die ik lekker vind.

Vorige maand kocht ik een melkopschuimer bij HEMA waar ik sindsdien dagelijks plezier van beleef. Wat een fijn ding! Hij schuimt zelfs plantaardige melk als haver- en amandelmelk heel goed op! Ik maak er cappuccino’s mee, matcha lattes en dus ook de gezonde kruidige & verwarmende kurkuma latte.
tumeric-latte-geelwortel-maken-recept-gember

Deze kurkuma of tumeric latte is naast ontzettend lekker ook heel snel en gemakkelijk gemaakt en dat maakt dat ik hem de laatste tijd wel twee of drie keer op een dag drink. Ik heb verse kurkuma wortel gekocht bij de bio winkel en biologische gemberwortel. Deze zijn steevast onderdeel van mijn variant en blijven in de koelkast erg lang goed. Omdat je per keer van beide maar een paar plakjes gebruikt kun je er ook heel wat kurkuma lattes van maken.kurkuma-latte-gezond-maken-recept-plantaardig-vegan-vanille

Verder gebruik ik biologische kurkuma-poeder van Urtekram, bio vanillepoeder van Urtekram, bio zwarte peper uit de molen van Drogheria & Alimentari, bio kaneelpoeder van Cook – Arcadie (EkoPlaza) en havermelk van Oatly (original, het lichtblauwe pak – o.a. verkrijgbaar bij Jumbo). En that’s it!recept-voor-kurkuma-latte-coeurblonde

Ik verwarm een groot glas voor met heet water (hierdoor blijft mijn latte straks lekker lang warm). Ik warm en schuim de havermelk op in mijn HEMA melkopschuimer. Ik snijd twee plakjes gember ( ongeveer 0,5 cm dik) en vier a vijf plakjes kurkuma wortel (ongeveer 0,3 cm dik). Let op, kurkuma wortel geeft enorm af en geeft vlekken die je van sommige producten niet meer af krijgt! Ook van je handen is het lastig te verwijderen dus houdt hier rekening mee wanneer je de wortel snijdt.

Gooi het opwarmwater uit het glas en doe er de plakjes gember- en kurkuma wortel in. Voeg naar smaak kurkuma poeder toe (ik gebruik ongeveer 1,5 a 2 theelepels), een snuf vanillenpoeder, een klein beetje zwarte peper en een snuf kaneel.kurkuma-latte-fotografie

Is je melk warm en opgeschuimd? Schenk deze dan voorzichtig in het glas. Roer voorzichtig door met een lange lepel (tijdens het drinken kun je deze er het beste in laten zitten om af en toe tussendoor door te roeren – zo voorkom je dat een deel van de ingrediënten naar de bodem zakt).
Klaar is kees! Je kurkuma latte is klaar om opgedronken te worden. Enjoy!

1 thought on “Yummie | Recept voor kurkuma latte met vanille en gember

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *