Yummie | Plaattaart met vijgen, feta & pecannoten

taart_1

Nu het weer (echt;-) is omgeslagen vind ik het stiekem ook wel weer gezellig dat het herfst is. Het is even schakelen dat ik geen sandalen meer aan kan doen en dat ik toch echt mijn jas tevoorschijn moet halen want mijn vest houdt de frisse wind net niet genoeg tegen… Daarentegen, word ik blij van het licht van de kaarsjes binnen, de lichtslinger op het balkon die nu echt een functie heeft en natuurlijk van alle pompoenen die ik voorbij zie komen in de winkel.

taart_2

Bij de herfst horen natuurijk ook fijne herfstgerechten. Lekkere risotto’s met pompoen of met gemengde paddestoelen zijn altijd een succes. Maar soms vind ik het ook fijn om even snel een herfstgerecht te maken. En deze plaattaart is perfect voor als je snel iets lekkers op tafel wilt hebben. Het kan zowel als lunch als diner (maak er dan een lekkere salade bij) en leftovers kun je de volgende dag nog even snel verwarmen.

taart_3

ingredienten2

  • 1 pakje bladerdeeg (biowinkel)
  • 2 vijgen
  • pecannoten
  • 1 plak feta
  • honing
  • tijm
  • peper, zout
  • bakpapier

Verwarm de over voor op 180 graden en haal het rooster eruit. Leg een vel pakpapier op het rooster en verdeel het bladerdeeg hierover. Verkruimel een plak feta hierover en verdeel de in plakjes gesneden vijgen over het geheel. Strooi de pecannoten over de taart en verdeel dan wat honing over de vijgen en pecannoten. Voeg naar smaak, peper, zout en tijm toe. Laat de plaattaart 15 tot 20 minuten in de oven staan totdat de randen goudbruin zijn!

taart_4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *