Out & About | Restaurant Aubergine op Ibiza

aub_4

Je hebt af en toe van die plekjes die zo fijn zijn, dat je er wel uren kunt vertoeven en niet kunt wachten om er nog een keer naar toe te gaan. Dat gevoel kreeg ik bij het restaurant Aubergine op Ibiza. Vlakbij Santa Gertrudis ligt dit restaurant (eigenlijk langs de weg maar je hebt het gevoel even in een andere wereld te zijn) dat werkt met het ‘from farm to table’ concept. Verleden jaar had ik het restaurant al gespot, de freecard is overigens ook echt te schattig, maar toen kwam het nog niet tot een bezoekje.

aub_2

Je begrijpt dat Aubergine dit jaar met stip op nummer 1 op mijn wishlist stond. We waren de eerste bezoekers van de avond dus ik heb eerst ongegeneerd inspiratie opgedaan voor onze toekomstige (we hebben nu een balkon) tuin;-) Ik was meteen verliefd op de, ik noem het even vintage kleur groen, die overal in het restaurant terug te vinden is. Op de stoelen, tafels en de fantastische lampen.

aub_6

Aan groen in de vorm van planten ontbrak het ook niet zoals je hierboven ziet. De serveerster was super aardig en wat ik heel bijzonder vond was dat het in de loop van de avond steeds drukker werd in het restaurant zonder dat je er eigenlijk erg in had. Er bleef een rustig gevoel hangen waar ik persoonlijk altijd blij van word. Bijzonder ook was de live achtergrondmuziek die er werd gespeeld. Ze speelden erg goed en de rustige liedjes pasten perfect bij het gevoel van de avond.

aub_3

Naast het interieur was ik ook blij met de kaart;-) Vooraf gingen we voor de ‘Delicias Mediterraneas’ met kleine bites zoals een verrukkelijk falafelballetje, drie verschillende dips met groente en smaakvol brood met een vleugje citroengras (deze combi had ik niet eerder meegemaakt met brood maar het was erg lekker).

aub_5

Als hoofdgerecht begrijp je dat ik in een restaurant dat Aubergine heet, heb gekozen voor de Melanzane. Hans ging voor de vega curry en zoals we meestal doen, deelden we ook nu de gerechten. De Melanzane was simpelweg goed gemaakt. Smaakvolle tomatensaus, goede kaas en de gegrilde aubergine was precies goed. De curry had van ons meer pit mogen hebben, de smaak was een beetje vlak en niet echt spannend, alsof je net de finishing touch van een gerecht mist.

De toetjes daarentegen maakten dit goed. De pompoentaart was hemels! Ik heb geen foto’s van de hoofdgerechten en desserts omdat het inmiddels al een beetje donker werd en het mij niet lukte om representatieve foto’s te maken. Meteen een mooi excuus om nog een foto van de tuin in deze blogpost te verwerken (let ook op de tas hangend in de boom;-).

aub_7

Mocht je naar Ibiza gaan en houden van vers eten, lekker buiten zitten, een inspirerende & rustige omgeving? Breng dan zeker een bezoekje aan Aubergine. Reserveer wel even want het restaurant zat aan het einde van de avond vol. Kinderen kunnen ook prima mee,  er is een speeltuintje op het terrein. Je kunt er trouwens ook lunchen en shoppen… Wat wil een mens nou nog meer?!

Aubergine Ibiza | Sant Miquel Km 9.9 (tussen Santa Gertrudis and Sant Miguel) |

aub_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *