Out & About | Restaurant Stork

Stork_1

Je hebt soms van die mooie zomeravonden… Een langzaam ondergaande zon, je zit heerlijk aan het water, lekker eten, fijn gezelschap en een goed glas wijn. Afgelopen woensdag was het zo’n avond: vriendin N belde spontaan op of ik zin had om een hapje te gaan eten. Ik kon kiezen uit Pecorino (altijd lekker maar ik had zin in iets nieuws), Bistro Noord of Stork. Stork bestaat inmiddels al een tijdje en ik was er (ik beken;-) nog nooit geweest! Op de één of andere manier kom ik altijd eerder uit bij de nabijgelegen restaurants de Goudfazant en Hangar. Nadat ik het menu van Stork had gezien, viel Bistro Noord echter op deze zomeravond af.

Stork_2

Het menu van Stork bestaat voornamelijk uit vis, de ondertitel van het restaurant is dan ook heel toepasselijk ‘Vis aan ‘t IJ. En laat dat nou net bij een zomerse avond passen! Het terras buiten was natuurlijk goed gevuld door het mooie weer. Wat mij direct opviel was de attente en efficiënte bediening. We kozen een goed gepositioneerd tafeltje: enigszins in de luwte en niet omringd door heel veel andere tafels en met een mooie doorkijk op het IJ en alle voorbijgaande schepen. Het was nog even lastig kiezen met zoveel verschillende vissoorten op het menu maar we kwamen er uiteindelijk goed uit. Vooraf zijn we gegaan voor het ‘Storks Plateau’ met onder andere een tempura soft shell crab, zwaardvis, pulpo en Noordzeekrab. Het kleine taartje met zwaardvis en pulpo was mijn favoriet. Super smaakvol en verrassend door de verschillende smaakcombinaties die je in het hapje proefde.

Stork_3

Na het warme brood vooraf en het voorgerecht (dat door de overigens heerlijk frisse krabsalade nogal vullend was) was het Pasta Vongole tijd! Het is één van de specials van Stork en de pasta was inderdaad erg lekker. Ook vriendin N, van Italiaanse origine had de pasta goedgekeurd;-) We waren overigens blij met de tip van de serveerster dat de kleine portie pasta eigenlijk nog best groot is. Altijd fijn als dit soort informatie even met je wordt gedeeld! En niet onbelangrijk: het interieur van Stork ziet er ook nog leuk uit. Er zat helemaal niemand maar het is zeker goed vertoeven bij minder mooi weer. Ik kom hier zeker nog een keer terug, en dan bij voorkeur weer op een warme zomeravond! Ook handig, je kunt er gratis parkeren;-)

Stork | Gedempt Hamerkanaal 201 | Amsterdam

Stork_5

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *