Yummie | 3 zomerse watermeloen recepten

WM_3

Ik word vrolijk van watermeloenen! Misschien komt het omdat ze mij een zomers gevoel geven of omdat een stuk watermeloen altijd verfrissend werkt, helemaal als het echt warm is. Je kunt een watermeloen natuurlijk gewoon in stukken snijden (en leuk op een ijsstokje prikken!) maar hoe leuk is het om eens te variëren (zowel zoet als hartig) met een watermeloen als basisingrediënt?! Wat dacht je bijvoorbeeld van een watermeloen ontbijtje, een watermeloen tussendoortje met zomerfruit of een watermeloensalade als voorafje?

WM_1

Ik begin met een watermeloen ‘pizza’ als tussendoortje. De mini watermeloenen die je tegenwoordig in de supermarkt ziet zijn hier perfect voor. Snijd de watermeloen in plakken en versier de meloen met zomers seizoensfruit zoals wilde perzik, frambozen, bramen en aardbeien. Ook lekker zijn stukjes gele kiwi erop, maak hier bijvoorbeeld sterretjes of hartjes van door vormpjes te gebruiken. Maak het tussendoortje lekker fris met limoen of citroen en wat munt erover. Strooi er eetbare bloemen over voor een extra feestelijk effect!

WM_2

ingredienten2

Watermeloen granola ontbijtje

  • Plakken watermeloen
  • Yoghurt naar smaak (als variantie bijvoorbeeld kokosyoghurt of amandelyoghurt)
  • (Homemade) granola
  • Seizoensfruit zoals frambozen, wilde perzik. Ook lekker: gele kiwi.
  • Munt

Snijd de (mini) watermeloen in plakken en verdeel een paar eetlepels yoghurt over de watermeloen. Strooi de granola erover en versier het geheel met fruit en munt. Easy toch? Wist je dat watermeloen ook een basisingrediënt van een heel lekker voorafje kan zijn? De onderstaande zomerse meloen salade met feta is smaakvol en light! Het recept voor deze salade kun je hier vinden. Heb je nog een deel van de watermeloen over en ben je benieuwd hoe watermeloen – citroen – limonade met munt smaakt? Neem dan hier even een kijkje voor het recept!

zomerse salade met meloen en quinoa pops

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *