Yummie | 3 zomerse recepten van onze kookclub

vegawrap

In deze blogpost vind je maar liefst drie zomerse recepten! Yum! Tijdens onze laatste kookclub bij Elle thuis hebben we heel lekker gegeten en we hebben ons laten inspireren door de Mexicaanse keuken, En wat zijn ze lekker deze vega tortilla wraps met zoete aardappel en kidneybonen! Smaakvol, zomers en ook nog eens een mooi gerecht om mee te nemen op een picknick (wel goed opvouwen natuurlijk;-) Naast dit hoofdgerecht hadden we als voorafje nog tortillachips uit de oven gemaakt (wat blijven ze toch lekker!) en een frisse meloen-mango salade als dessert.

Kookclub_1

Bij etentjes thuis is er natuurlijk niets zo leuk om ook goed uit te pakken met de tafeldecoratie. Een mooi gedekte tafel eet toch net iets lekkerder en het was meteen een mooi excuus voor Elle om haar  ‘nieuwe’ kringloopschatten te gebruiken. Voordat we aan het recept van de vega wrap beginnen moet;-) ik nog eventjes in het kort het recept voor de tortillachips met jullie delen, helemaal met dit lekkere weer.

Kookclub_5

Tortillachips uit de oven

Doe tortillachips op een ovenplaat en smeer hier en daar tomatenpuree over de tortillachips en bestrooi het vervolgens met wat bio geraspte jong belegen kaas. Doe het 10 minuutjes in de oven op 160 graden en strooi er vervolgens gehalveerde cherrytomaatjes, koriander en wat peper en chilivlokken over. Je kunt er natuurlijk ook japaleno pepers overdoen voor die extra bite. Lekker met vers gemaakte guacamole en zure room! Ttip: versier de zure room met eetbare bloemblaadjes en chilivlokken voor een kleurrijk effect. Her recept voor de vega tortilla wraps met zoete aardappel vind je hieronder.

Kookclub_3

ingredienten2
Voor 4 personen

 • 3 zoete aardappels
 • 2 potjes kidneybonen
 • Tortilla’s (wij hadden er 2 p.p.)
 • 3 rode uien
 • 1 teentje knoflook
 • verse koriander
 • zure room
 • guacamole (homemade of kant en klaar)
 • peper, zout
 • kerriepoeder
 • chilivlokken
 • paprikapoeder
 • komijn poeder
 • olijfolie

Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een grote ovenschaal, besprenkel ze met olie en peper, zout, curry en paprikapoeder en doe ze 25 minuten in de oven op 160 graden. Snipper ondertussen de uitjes en pers de knoflook. Doe olijfolie in een koekenpan en voeg naar smaak de gedroogde kruiden toe. Bak het geheel totdat de ui goudbruin is. Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel ze goed af. Als de zoete aardappels gaar zijn, haal de ovenschaal uit de oven en voeg het uimengsel en de kidneybonen toe. Roer het geheel en doe het even terug in de oven totdat alles warm is. Verwarm de torillawraps en voeg het mengsel toe. Doe gehalveerde cherrytomaatjes en verse koriander naar smaak over de wraps. Serveer de wraps met zure room en (het lekkerste is natuurlijk homemade) guacamole!

Kookclub_2

Toetjes horen er wat ons betreft altijd bij! Na de tortillachips en vegawraps zijn we voor een fris en fruitig toetje gegaan: een meloen-mango fruitsalade. Het is het makkelijkste toetje ever want je hoeft alleen de meloen en de mango in stukjes te snijden en leuk te decoreren met gedroogde eetbare bloemen en munt! Eet lekker;-)

Meloen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *