Yummie | Zomerse polenta taartjes met burrata & geroosterde tomaatjes

Polenta_1

Het is eindelijk echt zomer! En dit kleurrijke & eenvoudige gerecht past daar perfect bij. Ik had zin om een keer iets uit te proberen met een ingrediënt dat ik normaal gesproken eigenlijk niet gebruik en dat werd polenta! Polenta is een Noord – Italiaans gerecht dat is gemaakt van griesmeel en mais. Polenta heeft een redelijk neutrale smaak en de toevoeging van parmezaanse kaas (lekker veel ;-) door het gerecht geeft het meteen veel meer smaak.

Polenta_4

Fijn is dat dit gerecht echt eenvoudig te maken is. Polenta hoef je maar super kort te koken (2 min) en je kunt het zowel warm als koud eten. Extra leuk dus om de taartjes ook mee naar het park of het strand te nemen! Je hebt naast de polenta maar een paar ingrediënten nodig om het taartje te maken. 

ingredienten2

Voor 4 taartjes:

  • Polenta (voor 4 kleine taartjes gebruikte ik 100 gram polenta)
  • Cherry tomaatjes
  • Burrata
  • Parmezaanse kaas, een handvol geraspt
  • Basilicum
  • Knoflook
  • Peper, zout
  • Olijfolie

Polenta_2

Doe de polenta met water (zie de verpakking voor de juiste hoeveelheid, dit kan namelijk afwijken) in een pan en kook het volgens de verpakking. Als de polenta klaar is voeg je al roerend de parmezaanse kaas erdoor (je kunt er als je dit fijn vindt ook wat ongezouten boter doorheen roeren). Ik houd van parmezaanse kaas dus doe er lekker veel door. Laat het vervolgens even afkoelen.

makkelijke pesto met boerenkool en basilicum

Doe dan de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. De tomaatjes moeten voor 12 minuten in de oven op 160 graden. Haal de tomaatjes er vervolgens uit en doe de basilicum en knoflook (geperst of heel klein gesneden) erover. Maak van de polenta kleine taartjes en doe de burrata (voeg naar smaak peper en zout toe) er vervolgens op en daarboven de tomaatjes! Geniet ervan!

Polenta_3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *