Out & About | Kopenhagen flashback

roggebroodje avocado coeurblonde

Ik denk nog met veel plezier terug aan onze stedentrip naar Kopenhagen! We begonnen de dag steevast met een lekker & vullend ontbijtje. Met al onze wandelingen was een goede basis ook wel nodig. Bij ons favoriete koffie/ontbijttentje kon je ryebread (een soort roggebrood maar dan lekkerder en minder droog;-) met een lichte spread, avocado en heel veel bieslook bestellen.

Avocado

Eenvoudig maar erg lekker! Ik heb dan inmiddels ook een lichte avocado ontbijtverslaving ontwikkeld. Ik heb het Deense ryebread nog niet in Nederland kunnen vinden dus gebruik in plaats daarvan getoast speltbrood. Ik varieer het beleg op het brood met bio oude kaas en tomaatjes. Wat peper en zout erbij en klaar! De bieslook geeft trouwens echt een bite aan het geheel dus strooi er vooral veel over!

Kopenhagen zat vol leuke tentjes en shops en ik wil dan ook zeker graag een keer terug gaan! Heb jij een citytrip naar Kopenhagen in de planning staan en ben je op zoek naar must go adresjes? In deze flashback vind je onze top drie aan adresjes maar vrees niet, we hebben nog veel meer tips voor je (zie de linkjes onderaan deze blogpost).

  1. Rist Kaffebar

rist kaffebar goede koffie kopenhagen

Je begrijpt dat de koffiebar waar ik de avocado ontbijtinspiratie heb opgedaan niet in de top 3 mag ontbreken! Lekkere koffie, aardige mensen en… kaneelbroodjes! In Nederland zijn Elle en ik ze nog niet zo lekker tegengekomen. Rist kaffebar zit ook nog eens in een inspirerend straatje (neem zeker ook een kijkje in de tegenoverliggende bloemenwinkel) en na de koffie kun je lekker gaan shoppen in de schattige winkeltjes zoals Shop Dora die in de straat zijn gevestigd ;-)

Website: http://www.ristkaffebar.dk   | AdresVærnedamsvej 4B, Kopenhagen

2. Matcha bar

matcha_1

Op Instagram zie je altijd super lekkere combinaties met matcha (groene thee vermalen tot poeder) voorbij komen. Vrolijk werden wij dan ook van een echte Matcha bar in Kopenhagen. Ietwat verscholen in een mooie straat vol hotels kwamen we de bar tegen. Ik was helemaal weg van de frisse matcha ijsthee. En het interieur… mooi Scandinavisch strak met heel veel wit ;-)

Website: http://byoh.dkAdres: Helgolandsgade 13, Kopenhagen

3. Lêlê

lele vietnamees restaurant kopenhagen

Zin om op foodgebied verrast te worden tijdens je citytrip? Ga dan zeker een hapje eten bij Lêlê, een modern Vietnamees restaurant met smaakvolle en verse gerechten. We hebben hier echt genoten en zijn met name voor de vis- en vegagerechten gegaan. Vergeet niet te reserveren en niet onbelangrijk, ook hier was de bediening behulpzaam en attent. Er is trouwens ook een take-way, deze gaan we de volgende keer proberen;-)

Website: http://lele.dk | Adres: Vesterbrogade 40, Kopenhagen

we love kopenhagen leuke adresjes

Het zal inmiddels wel duidelijk zijn, we hebben echt genoten van onze citytrip! We hebben natuurlijk nog meer tips voor je genoteerd. Je kunt het eerste deel van de hotspots hier vinden en het tweede deel staat hier. Alvast heel veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *