Yummie | Recept voor sweet potato spread

sweet_4

Lekker, lekker, lekker! En nog eens makkelijk ook;-) Soms vergeet ik hoe eenvoudig en snel je eigenlijk iets smaakvols op tafel kunt toveren. Dit recept voor een sweet potato spread met een spicy bite is hier een perfect voorbeeld van. Fijn als ik nog wat zoete aardappels over heb (ik koop meestal een hele zak) en ik even geen inspiratie heb voor de lunch of een borrelhapje.

Sweetspread_1

Omdat ik erg van het gemak ben en graag ad hoc wat klaarmaak met ingrediënten die ik gewoon in huis heb is dit een handig recept. De ingrediënten zijn zo goed als op één hand te tellen en in principe hoef je de deur er niet voor uit als je wat op voorraad hebt. Ik heb de sweet potato spread nu als lunchgerecht gemaakt en de leftovers bewaard voor een dag later als smeersel voor op stokbrood als borrelhapje.

spread_3

ingredienten2Voor 2 personen (jncl. leftover;-)

  • 4 zoete aardappels
  • 1 plak feta a 150 gram
  • koriander naar smaak
  • peper, zout, chilipeper
  • citroenolie

sweet_2

Schil en kook de aardappels totdat ze gaar zijn. Lek de aardappels uit. laat ze even afkoelen en doe ze in een schaal. Prak ze fijn en breng ze op smaak met peper, zout en chilipeper. (Wil je een een spread met minder structuur gebruik dan een staafmixer of keukenmachine om alle ingrediënten te mengen). Verkruimel de feta erboven en maak er een gladde massa van. Besprenkel de spread met citroenolie voor een fris effect. Wij houden van koriander en doen hier lekker veel van door;-) Toast wat sneetjes brood (wij hadden speltbrood van Marqt) en smeer de spread erop. Maak het geheel af met wat koriander/munt of eetbare bloemen voor een zomers effect.

Sweet_6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *