Yummie | Recept voor frisse doperwten munt dip

recept doperwten munt dip met fetaDit is zo’n recept waarbij je binnen no time een leuk gerechtje op tafel tovert. Heerlijk voor op een stokbroodje met, zoals op de foto, wat avocado of als aanvulling voor een diner bestaande uit verschillende hapjes en dipjes.

Deze doperwten spread is heerlijk fris en een beetje romig. Naast doperwten heb je er maar een paar ingrediënten voor nodig: verse munt, feta, limoen, zout, peper en een klein scheutje olijfolie. Echt verrassend lekker en een leuk alternatief voor op brood! Vooral zomers vind ik dit een erg fijne dip om in de koelkast te hebben staan. Naast op brood voeg ik ‘m ook maar al te graag toe aan een maaltijdsalade bord met daarop verschillende hapjes en ingrediënten.broodje avocado doperwten dip recept coeurblonde

Zelf heb ik altijd biologische doperwten in de vriezer liggen. Heerlijk om toe te voegen aan een salade of om deze dip mee te maken. Je kunt in het doperwten seizoen natuurlijk ook verse gebruiken alleen dan ben je natuurlijk wel iets meer tijd kwijt vanwege het pellen. Van potjes doperwten ben ik niet zo’n fan, de kleur is dan ook niet mooi groen meer.verse munt

Ok, het maken van deze dip is echt een fluitje van een cent. Wel heb je een keukenmachine of staafmixer nodig. Ik heb zelf alle ingrediënten in de magimix gegooid. Even mengen en tussendoor natuurlijk even proeven om op smaak te brengen met zout, peper en verse limoensap. Hier de ingrediënten nog even op een rijtje. En gewoon naar smaak de hoeveelheden bepalen. Zorg wel dat je voldoende doperwten gebruikt ten opzichte van de feta.

ingredienten2– Biologische diepvries doperwten (o.a. bij Jumbo verkrijgbaar)
– Feta (ik heb meestal de feta van de Jumbo met vegetarisch stremsel)
– Verse munt (een plantje is niet alleen voordelig maar staat ook leuk in de keuken en je maakt er zoveel lekkers mee: muntthee, dips, limonade, als garnering etc)
– 1 limoen (je hebt deze niet helemaal nodig, ongeveer de helft is genoeg. Kun je de andere mooi gebruiken voor in je water met eventueel wat verse munt: lekker fris!)
– Olijfolie, een scheutje naar smaak
– Himalaya of zeezout
– Zwarte peperfrisse doperwten dip zomers recept

Mix de doperwten, feta, verse munt, een beetje limoensap en een klein beetje olijfolie in de keukenmachine. Laat draaien totdat er een mooie groene dip ontstaat. Zet uit voeg wat zout en peper toe. Laat dan nog even draaien en proef vervolgens of er nog zout, peper, olijfolie of limoensap bij moet. Et voilà, je verfrissende zomerse dip is klaar!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *