Yummie | Een kijkje in de keuken van Elle

elle coeurblonde keukenTwee maanden geleden kregen we een leuke vraag van Jessica van Eat Run Love, of we het leuk vonden om een gastblog te schrijven waarin we de bezoekers van haar blog een kijkje geven in een van onze keukens. Zelf horen we maar al te graag van anderen wat voor leuke tips zij hebben op het gebied van food(producten) en het idee om mijn (Elle) favorieten een keertje te delen leek me daarom dan ook een erg leuk idee.

Nu zat ik te denken, waarom deel ik ‘m ook niet nog even hier met jullie. Wie weet zitten er wel producten bij die nieuw voor je zijn en doe je nog leuke nieuwe ontdekkingen! En… Binnenkort zal Pip je ook een kijkje geven in haar keuken en haar favo food producten delen.keukentrolley coeurblonde

De keuken

Mijn keuken, of laat ik maar meteen keukentje zeggen, is geen droomkeuken om bij weg te zwijmelen. Het is vrij klein (ook wel weer schattig natuurlijk ;-) met een fornuis (inclusief oven) een aanrechtblok, mijn favoriete trolley (die zorgt voor net iets meer keukenruimte) een koelkast en een vriezer. Een magnetron heb ik niet en een waterkoker ook niet (ik vind het veel leuker om mijn theewater te koken in een lief zachtgroen emaille pannetje). Wel heb ik een Magimix keukenmachine, mijn grote keukenaanwinst die ik dit jaar voor mezelf kocht. Nog iedere dag ben ik er blij mee en daarom heeft hij ook een permanent en prominent plekje op mijn aanrecht.elle keuken

Ooit zou ik wel een mooiere en grotere keuken willen maar voor nu vind ik de keuken die er al in mijn woning zat prima. Het heeft in ieder geval geen invloed op hetgeen er in de keuken wordt gemaakt, want daar moet ik toch echt zelf voor zorgen. Dat doe ik met heel veel plezier.Koken en gerechten op een zo mooi mogelijke manier presenteren is al heel lang een van de dingen die ik ontzettend leuk vind om te doen. Inmiddels kook ik niet alleen meer voor mezelf en mijn omgeving maar deel ik, evenals Pip, ook hier op Coeurblonde.com regelmatig favoriete (eigen) recepten.

recepten-verzamelmap

Inspiratie

Kookboeken, ik heb er meer dan 50 en daarna ben ik gestopt met tellen. Een favoriet heb ik niet. Sterker nog, ik gebruik ze eigenlijk niet zo vaak. Ik lees er graag in om inspiratie op te doen maar de dingen die ik uiteindelijk maak haal ik vaak toch van internet of verzin ik (deels) zelf. Ik mag van mezelf dus ook geen kookboeken meer kopen. Wel pin ik er graag op los en volg ik best veel food bloggers op Instagram, zo inspirerend! Ik kan er uren naar kijken en er komen zo vaak leuke ideeën voorbij die mij dan ook weer op ideeën brengen. Ook plaats ik zelf vaak foto’s van mijn homemade gerechten op Instagram, want wie weet inspireert dat anderen ook weer!keukenkastje elle

Altijd in huis

Er zijn best wat dingen die ik altijd in huis heb. Klaar voor een mega lijst?! Komt ie! Uien, knoflook, kruiden (bio plantjes of anders diepvries zakjes van EkoPlaza), bio eieren, bio speltbloem (voor pannenkoeken & bananenbrood), bio havermout (voor pap, pannenkoeken of ontbijtmuffins), bio plantaardige melk (amandel, haver en/of rijstmelk), bio bruine ronde rijst, bio eiernoodles, bio rogge high fiber spaghetti van Smaakt, granola repen met noten, zaden, pitten en kokos (zonder toegevoegde suikers en nummers – Aldi) zongedroogde tomaatjes, blikjes kikkererwten, tonijn en kidneybonen, chili olie, avocado olie, balsamico & olijfolie, roomboter, bio afbakbrood van zonder gist van l’Angelus (EkoPlaza), amandelen, cashewnoten, pompoenpitten, chiazaad, kokosrasp, bio agave siroop, bio maple (ahorn)siroop, anjovisjes, tomatenpurree, harissa (potje van Biona die je mengt met olijfolie en citroensap), Pad Thai saus van Onoff Spices, bio Tamari, bio tahin, bio notenpasta’s als pindakaas, amandelpasta en cashewpasta, kokosolie, heel veel soorten (kruiden)thee van o.a. Clipper, Pukka, Yogi Tea, Shotimaa), bio rauwe cacaopoeder, Coconut Nectar chocolade van Stella Organics (vegan, glutenvrij & zonder geraffineerde suiker -EkoPlaza) Vego veganistische chocolade met hazelnoten, kokosbloesemsuiker, wijnsteenbakpoeder, kaneel, komijn, paprikapoeder, Himalaya zout, bio zwarte peper, speculaaskruiden, vanillepoeder, diepvries groenten als spinazie, sperzibonen en doperwten, feta (met vegetarisch stremsel – Jumbo), Halloumi (bakkaas, erg fijne toevoeging aan salades en ook heel lekker om burgers mee te maken – l’Angelus brood van EkoPlaza heeft ook fijne ronde burgerbroodjes). Ik zal ongetwijfeld dingen zijn vergeten maar dit is ongeveer wat er eigenlijk altijd wel in mijn keukenkastjes en koelkast zit.

Als ik hiervan vijf dingen moet noemen die ik je echt kan aanraden zijn dat:

  1. Het afbakbrood zonder gist van EkoPlaza, zo ontzettend lekker! En in verschillende varianten verkrijgbaar (ik neem altijd Campagne).
  2. Chocolade Coconut Nectar van Stella Organics, met stip op 1 mijn favo chocolade (EkoPlaza)
  3. Bio amandelpasta. Voor zoveel te gebruiken en echt zo lekker! Een schepje op je havermout, als onderdeel van homemade bliss balls of op een granola reep of plakje bananenbrood. Yumm!
  4. Bio high fiber rogge spaghetti van Smaakt (Jumbo). Mijn lievelings spaghetti! Ik gebruik ‘m vaak voor het Jamie Oliver spaghetti recept met zongedroogde tomaatjes, balsamico, rode ui en basilicum.
  5. Pad Thai saus van Onoff Spices (Marqt). Wel met rietsuiker maar aangezien ik redelijk let op geraffineerde suikers doe ik hier zelf niet moeilijk over. Heerlijk met eiernoodles, groente, koriander, gember, cashewnoten en eventueel wat garnalen.

keukenlade elle

Boodschappen

Een keer in de week groots inslaan voor de complete week zou ik niet kunnen. Ik ben slecht in plannen en ik vind het vaak ook prettig om vooral dingen te maken waar ik op dat moment zin in heb. Als ik van alles voor een week zou halen zou ik waarschijnlijk veel te veel weggooien omdat ik eerder van teveel (in huis halen/koken) ben dan van te weinig. Ik doe dus een paar keer per week boodschappen en zo kan ik ook mooi langs verschillende winkels want ik heb vaste producten per adres. Bij de AH kom ik vrij weinig. Ik vind Deen een heel fijne supermarkt maar die zit helaas niet in Haarlem. Ik kom veel bij Jumbo, EkoPlaza en Foodmarkt Mabrouk (op de Botermarkt in Haarlem met ook veel bio producten). Daarnaast ook wel bij DekaMarkt (o.a. voor de bio kruiden plantjes), Aldi (bio agave, bio eieren, amandelen, chia, granola repen, het best geteste wasmiddel) en heel af en toe bij Marqt (Pad Thai saus, een stukje verse vis of de crackers van Rude Health).

Op mijn verlanglijst

Er zijn natuurlijk altijd dingen te bedenken die je graag zou willen hebben. Op dit moment heb ik niet het gevoel dat ik iets enorm mis in de keuken, maar als ik nu wat dingen zou mogen uitkiezen dan zijn dat een sapmachine (wel een die makkelijk schoon te maken is) en een stoompan. Verder zou een echt mooie bestek set ook niet gek zijn en wil ik ook nog graag een groot aantal van die mooie glazen opbergpotten met houten dekseltjes. Valt best mee toch? ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *