Out & About | Meneer Nieges

Meneernieges_1

Het is altijd leuk om in mijn oude buurtje terug te zijn en te ontdekken dat er nieuwe restaurants en winkeltjes zijn bijgekomen. Zo is Pikoteo een echte aanwinst voor de buurt en blijft Worst een fijn plekje voor een glaasje wijn. Nu Brandend Zand naast het pontje op de Westerdoksdijk ligt is het ook heerlijk vertoeven zo op het Stenen Hoofd. Ik had al over het Meneer Nieges gelezen en was inmiddels erg benieuwd naar dit restaurant van de initiatiefnemers van Hanneke’s Boom en de Vergulden Eenhoorn.

Nieges_2

De Westerdoksdijk ligt heel fijn aan het IJ (op loopafstand van het centraal station) maar de tentjes die ervoor zaten waren op de één of andere manier niet echt succesvol. De naam ‘Meneer Nieges’ is grappig bedacht omdat het refereert naar het brengen van ongeluk gezien de geschiedenis van de eerdere restaurants gevestigd op deze locatie. De grote vraag is nu natuurlijk: zal Meneer Nieges dit ongeluk doorbreken?!

Nieges_3

Ik denk van wel;-) Wat een fijne plek om op een zondag te zitten en een beetje wakker te worden. Wie wel er nou niet in een prieeltje aan het IJ zitten met het prachtige uitzicht? Het grote terras ziet er gezellig uit en ook binnen is de inrichting sfeervol. De menukaart ziet er prima uit met gerechten als een ‘salade van radicchio en venkel, met zoetzure zwaardvis, kruiden, geschaafde rode ui en wilde venkel’ en ‘naanbrood, aubergine stoof, kruidensalade, feta en bbq amandelen’.

Nieges_4

Ik had helaas geen tijd voor een echte lunch maar ga zeker snel terug. De borrelhapjes zagen er namelijk ook erg lekker uit;-)

Meneer Nieges | Westerdoksdijk 40 | Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *