Out & About | Verslag Feel Good Summer Food Pop Up

soepjeWat een feestje was ons bezoek aan de Feel Good Summer Food Pop Up van afgelopen vrijdag in het Seinwezen in Haarlem. Lange rijen met mooi opgedekte tafels vol verse bloemen, gezellige geklets maar bovenal super smaakvolle & originele gerechten!

Popup_3

Claudia van Vuur en Vlam & Femke van Fika & Fest hebben een fantastische avond georganiseerd. De passie voor koken proefden we overduidelijk in de gerechtjes die we heel gezellig met onze tafelgenoten deelden. Erg leuk om verrast te worden door de smaakvolle combinaties!

Pupup_2

We begonnen de avond heerlijk buiten (het was droog!) onder het genot van een cocktail met elderflowersiroop als basis en met een croustade met tuinboontjes en citroenmunt. We zijn allebei weg van tuinboontjes en de citroenmunt gaf een frisse bite aan het geheel.

Popup_4

Voor Elle & mij zaten er vernieuwende foodcombi’s tussen (bijvoorbeeld het koude soepje van romanesco, druiven & amandel) waar wij echt heel vrolijk van werden. Het delen van de gerechten zorgde ook voor leuke gesprekken met onze tafelgenoten. En we hebben zelf ook heel fijn inspiratie opgedaan. Kruidenboter ziet er een stuk vrolijker uit met mooie bloemetjes erop en wat dacht je van watermeloen in een karaf water!

Popup_5

Aandacht was er ook voor de tafelstyling, zo had iedere gast een mooie boodschap op zijn bord liggen (leuk idee voor thuis) en niet alleen de gerechten waren prachtig versierd met bloemen, de tafels ook.

Popip_1

Het ‘hoofdgerecht’ bestond uit een combinatie van verschillende moestuinmezzes. Denk hierbij aan een moestuinsalade met geschaafde asperge, ingelegde venkel (ik houd van deze bite!), homemade ricotta (verrukkelijk) en een vlierbloesemdressing, falafel van tuinboontjes met munt-tzatziki en een omeletmuffin van snijbiet en Hollandse feta.

Popup_7

Het hele menu was vegetarisch (yeah!) en ik moet zeggen dat ik het echt knap vind hoe verrassend en smaakvol het menu was opgebouwd. Ik vermoed ook dat vleesliefhebbers het ontbreken van vlees echt niet hebben gemist.

Popup_9

Het was ook erg leuk om Claudia van Vuur & Vlam in real life te ontmoeten. We ‘kennen’ Claudia via Instagram en we konden de kleurrijke gerechten uit haar Instagramfeed nu eindelijk eens in het echt proeven. Het was ook super om Femke weer te zien die een mooi avontuur is begonnen met Fika & Fest.

Popup_8

We kijken uit naar een volgend pop up diner! Leuk om te weten is dat je Vuur & Vlam en Fika & Fest ook in kunt huren voor eetbelevenissen en bijzondere feestjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *