Out & About | Leuke Kopenhagen adresjes deel 1

Wat een heerlijke stad is Kopenhagen! Een relaxte vibe, fijne mensen, veel groen en wat een inspirerende omgeving. We zijn volop aan het genieten van onze citytrip die stiekem ook een beetje een werktrip is. Er zijn super veel creatieve winkeltjes, koffietentjes en restaurants in Kopenhagen. Ga je soon naar Kopenhagen en ben je op zoek naar leuke adresjes? We hebben onze favo adresjes (tot nu toe;-) voor je op een rijtje gezet!

matcha_1

  1. Matcha Bar

Even een zen rustmomentje nodig onder het genot van een super lekkere matcha-elderflower ice tea? De Matcha Bar is dan de perfecte locatie! Het zit een beetje verstopt in een straatje maar je krijgt geen spijt van een bezoekje. Alles op de kaart (van zoet tot koffie en frisse drankjes) staat in het teken van matcha. Liefhebbers van een Scandinavisch interieur worden ook blij van dit adresje.

Matcha_2

Website: http://byoh.dk | Adres: Helgolandsgade 13 mother italian food vesterbro

2. Mother

Als een bezoekje aan het hippe meatpacking district op je lijstje staat, ga dan zeker een zuurdesem pizza bij Mother eten. De gerechten zijn simpel en smaakvol (probeer de variant met parmezaan & ansjovisjes) en ga ook zeker voor de biolimonade. Het interieur doet industrieel & simpel aan en de bediening is erg aardig.

Mother_1

Website: http://mother.dk| Adres: Høkerboderne 9-15

cocktail kopenhagen sticks n sushi

3. Sticks N Sushi

Geen citytrip zonder sushi! Als wij samen een paar dagen weggaan eten we dit altijd wel een keertje. Zo lekker! Aangezien lang niet elke sushi spot ook daadwerkelijk goede sushi serveert proberen we op voorhand altijd uit te zoeken waar we moeten zijn. Dit keer kon een local, en tevens de verhuurder van het appartement waarin we verblijven, ons Sticks N Sushi aanraden. Van het opvolgen van dat advies hebben we geen spijt gekregen: ontzettend goed! Ook verrassende nieuwe combinaties gegeten waarvan we het nu al jammer vinden dat deze in Nederland moeten missen. De Salmon Ceviche was er zo eentje. Hell’s Kitchen is ook een echte aanrader trouwens!

goede sushi kopenhagen

Website: www.sticksnsushi.com Adres: Istedgade 62 (zit ook op 11 andere plekken in Kopenhagen)

designerzoo_1

4. Designer Zoo

Dit is een shop die je echt niet mag missen! In de winkel worden collecties van (kleinschalige) creatieve merken gepresenteerd waarbij ook aandacht is voor de ontwerpers zelf. Het zijn veelal   mooie sieraden en interieur items die je in Designer Zoo kunt vinden. Wij waren ook helemaal weg van de sieraden van Louise Kragh. Elle heeft voor haar verjaardag van mij een setje sterling zilver verguld met gouden oorbellen met lieve kleine nude porseleinen balletjes gekregen en ze heeft daar zelf een matching ring bij gekocht. Het is de perfecte winkel om een cadeautje voor jezelf te kopen dat direct dient als een herinnering aan je bezoek aan Kopenhagen!

Designerzoo_2

Website: http://www.dzoo.dk | Adres: Vesterbrogade 137

elle pip park kopenhagen

5. Frederiksberg
Ook een wandeling door Frederiksberg is leuk om te doen wanneer je in Kopenhagen bent. Wij zijn een aantal kleine parkjes en de tuinen van Frederiksberg in geweest om wat te wandelen. De wijk grenst aan de wijk Vesterbro (hier verblijven wij) dat vol zit met leuke winkeltjes en eettentjes. Handig om deze buurten op een dag te combineren dus.

park kopenhagen bloemblaadjes map

Morgen zullen we hier op de blog nog een aantal andere leuke adresjes in Kopenhagen delen. Leuk om alle foto’s te bekijken? Volg ons dan via onze Instagram >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *