Yummie | Recept chia frambozen pudding

Chia_5

Chiazaad is zo’n product dat voor mijn gevoel opeens zijn intrede heeft gedaan als ingrediënt voor gerechten en nu al eigenlijk niet meer is weg te denken van de menukaart. Ik weet nog goed dat ik een jaar of twee geleden voor het eerst chiapudding in Barcelona had besteld in een hip restaurant. Erg lekker en ik heb lang gedacht dat het een heel werkje was om te maken, maar ik ben er inmiddels achter dat het eigenlijk een easy gerecht is! Je kunt er ook eindeloos mee variëren. Het is alleen wennen dat er soms wat zaadjes tussen je tanden blijven zitten;-)

Chia_2

Chiazaadjes zijn oorspronkelijk afkomstig van de chiaplant die groeit in centraal- en zuid Mexico en Guatemala. Omdat het inmiddels zo’n gewild product is, wordt het nu ook in veel andere landen verbouwd. Het zaad is rijk aan Omega 3-vetzuren die onder meer hart- en vaatziekten voorkomen. Wist je dat chiazaadjes pas sinds 2009 door de Europese Unie zijn goedgekeurd als product voor consumptie? Zelf doe ik de zaadjes door shakes, over salades en natuurlijk in de pudding.

Chia_4

ingredienten2

Voor twee personen:

  • 2 glazen kokosmelk
  • 4 1/2 eetlepel chiazaadjes
  • een handvol frambozen (diepvries of vers)
  • sap van een 1/2 limoen
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • paar blauwe bessen

chia_3

Het is eigenlijk super makkelijk om te maken! Doe alle ingrediënten (behalve de blauwe besjes en een paar frambozen) in een tupperware bakje en roer alles goed door elkaar. Let op dat er geen klonten chipzaadjes ontstaan;-) Doe de tupperware in de koelkast en laat het zeker 6 uur staan. Het is makkelijk om het bijvoorbeeld de avond ervoor te maken en in de koelkast te zetten. Verdeel de pudding en doe er een topping naar keuze op. Ik heb er wat frambozen, bosbessen en citroenmelisse en munt op gedaan. Enjoy!

Chia_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *