Yummie | Proeven bij ‘By Lima’s Breakfast Bloggers Event’

By lima breakfast coeurblonde haarlemTwee weken geleden ontvingen we een wel heel bijzondere uitnodiging per post: een lief, mooi en heel erg lekker hartjes taartje van By Lima met daarbij de uitnodiging voor Lima’s Breakfast; een bloggers event georganiseerd door By Lima in Haarlem waar we samen met andere (food) bloggers gerechten mogen proeven en beoordelen voor de nieuwe Lima menukaart! tafel lima breakfast

Nog nooit van By Lima gehoord? Eind vorig jaar ontwierpen we het logo, de menukaart, kaarten, stickers en raamstickers voor deze fijne Haarlemse hotspot! De blog hierover, en over Lima zelf, kun je hier lezen >>>food ontbijt lima lunch haarlem

Vandaag was het zover en stonden we om 9.00 bij Lima op de stoep. De prachtig gedekte tafel leek ons al te vertellen wat we al hadden verwacht: dit gaat een erg gezellige en smaakvolle ochtend worden! Verse bloemen in overvloed (hoera lentegevoel!), een lintje met bloemetjes aan het bestek en heel veel mooi versierde gerechten. De tafel was zo’n feestje om naar te kijken dat het bijna zonde was om te beginnen met de proeverij. Anderzijds waren we natuurlijk heel nieuwsgierig of alles net zo lekker zou zijn als dat het eruit zag. Super leuk was het ook om de andere bloggers nu in real life te ontmoeten.tafel by lima voorjaar bloemen ontbijten haarlem

Het was hard werken ;-) want we moesten maar liefst 11 gerechten proeven om uiteindelijk onze top 3 aan eigenaresse Diantha door te geven. Maar ja, waar begin je dan mee? Het werden de frambozenscones met soja cream en aardbeienjam. Een goede keuze want de scone was smaakvol, niet machtig, de soja cream maakte hem smeuïg terwijl de aardbeienjam het geheel juist een frisse bite gaf. scones vegan by lima food

Andere testgerechten waren onder andere rabarber- aardbei crumble met kokosyoghurt, glutenvrije meerzaden crackers met homemade pure hazelnootpasta, gevulde papaja met kokosyoghurt en boekweitcrunch en lemon poppy seed pancakes met maple syrup.coeurblonde ontbijten bij lima

Het was niet eenvoudig om een selectie te maken! Juist omdat al deze gerechtjes een unieke smaak hebben en er stuk voor stuk super schattig uitzien. De lemon poppy seed pancakes met maple syrup was mijn favo gerecht en Pip’s favoriet was de frambozenscone. We hopen dan ook heel erg dat deze twee lekkernijen op de nieuwe menukaart, die op 4 april ingaat, komen te staan!ontbijt pizza kokos lima haarlem

Onze samengestelde top 5 (zonder al teveel discussie gelukkig;-) was als volgt:

 1. Lemon poppy seed pancakes met maple syrup
 2. Frambozenscone met soja cream en aardbeien
 3. Rabarber- aardbei crumble met kokosyoghurt
 4. Kokos quinoa parfait met frambozen
 5. Glutenvrije meerzaden crackers met homemade pure hazelnootpasta en aardbeien

proeverij haarlem by lima zijlstraat

Zo, en toen hoefden we de rest van de dag niet meer te eten ;-) Wat was het heerlijk! Om het event goed af te sluiten hadden we voor alle aanwezigen, samen met Diantha nog een leuke goodiebag samengesteld met daarin wat Coeurblonde en By Lima goodies. En om dit fijne lentegevoel nog even vast te houden hebben we ook nog een leuke winactie in samenwerking met By Lima. Door aan te geven welk gerecht uit onze top 5 volgens jou echt op de nieuwe menukaart moet komen te staan, maak je kans op één van de goodiebags.

Meedoen kan door je reactie hieronder achter te laten of onder de actiefoto op onze Facebookpagina of op onze Instagram. Meedoen kan tot en met 3 april. Winnaars krijgen persoonlijk bericht en kunnen de goodiebag vanaf 4 april ophalen bij By Lima in Haarlem!

De nieuwe menukaart gaat in op 4 april. Ook proeven? By Lima is elke dag geopend en is te vinden op nummer 65 van de Zijlstraat in Haarlem. Enjoy!

19 thoughts on “Yummie | Proeven bij ‘By Lima’s Breakfast Bloggers Event’

 1. sanne

  De glutenvrije meerzaden crackers met homemade pure hazelnootpasta en aardbeien vind ik een gerecht die zeker op de kaart moet. Klinkt heerlijk en bijzonder!:-)

  Reply
 2. Mireille

  Natuurlijk de ‘poppy seed pancakes met maple syrup’ !
  Ik kan me geen betere manier bedenken om de dag mee te starten! Ik hoop dat ze op de kaart komen en ik ze snel kan proeven!

  Reply
 3. Lonneke

  Zeker de glutenvrije meerzaden crackers. Nu al trek in. Denk dat ik sowieso zo maar even richting By Lima ga. Al is het maar voor een heerlijk sapje.

  Reply
 4. Amber

  De Rabarber- aardbei crumble met kokosyoghurt lijken mij heerlijk! Een goede vervanger voor mijn huidige by Lima ontbijtjes ( zo’n 1x in de week).

  Reply
 5. Esther jansen

  Onwijze kokosfan, dus ik ga voor de kokos-frambooscombinatie…. Mmmm! Wij waren er vorige week voor het eerst, wat een aanrader!

  Reply
 6. Phylicia rokx

  Hmmmm, de Frambozenscone met soja cream en aardbeien lijkt me heerlijk!! Allemaal eigenlijk wel, maar als ik moet kiezen dan ga ik voor dat!

  Reply
 7. Zita

  By Lima m’n all time favourite in de mooiste stad van Nederland!! Zou heeel graag een goodybag ontvangen!!

  Reply
 8. Lique

  Heerlijk voor mij en mijn 2 dankbare proeverijen van al mijn gerechten!
  We zouden dit enorm waarderen , een leuke recensie komt er voor in de plaats.

  Reply
 9. Larissa

  Het klinkt allemaal zo overheerlijk! Maar omdat een cracker met pasta toch wel één van mijn favo snacks is, denk ik dat de glutenvrije meerzaden crackers met homemade pure hazelnootpasta en aardbeien ongetwijfeld mijn nieuwe, gezondere favoriet gaat worden. Ik kijk uit naar de nieuwe kaart, hij gaat er, ook qua design, vast weer geweldig uitzien!

  Reply
 10. Cimi

  De poppy seed pancakes met maple syrup klinken zo overheerlijk, het lijkt me te gek om die te kunnen proeven bij byLima! :-D

  Reply
 11. Naomi

  Hmm de frambozenscone met soja cream en aardbeien lijkt mij heerlijk! Die hoort zeker op de nieuwe menukaart. Ik ben erg benieuwd door de foto’s en lekkere hapjes, dus ik wil snel eens langs gaan :)

  Reply
 12. Eline van der Meulen

  ByLima staat al een tijdje op mijn must-go-to lijstje, maar nu ik dit zie wacht ik zeker nog even op de nieuwe menukaart… wat een heerlijkheden komen er voorbij!! Die frambozenscones lijken me echt hemels!!

  Reply
 13. Anne

  Wauw het ziet er allemaal heerlijk uit! Mooie foto’s ook! Ik doe graag mee met de winactie, ik heb een reactie achter gelaten op jullie facebook pagina!

  Reply
 14. Lisa

  De poppy seed pancakes met maple syrup! De pompoenpannenkoekjes van By Lima zijn ook super lekker, dus ik ben erg beniewd! En pancakes for breakfast is áltijd goed! :)

  Reply
 15. Isaura

  WAUW!! Meer kan ik niet uitbrengen bij het lezen van alle gerechten maar vooral bij het zien van de prachtige foto’s met alle heerlijkheden. Ik weet niet of als het als antwoord meetelt, maar ik zou ze allemaal kiezen!! Ik kan werkelijk waar niet kiezen. De meerzaden crackers met homemade nutella klinken verukkelijk, zeg nou zelf wanneer is chocola geen goed idee? Maar wie zegt er nou nee tegen pannenkoeken?! En dan hebben we de bijzondere rabarber-aardbei crumble ook nog wat echt ook weer klinkt als een feestje. Wat een moeilijke keuze! En dan is dit nog uit de top 5! Want met alle andere gerechten erbij weet ik het al helemaal niet meer. Wat een geluksvogels dat jullie alles hebben mogen proeven! Ik kan gewoon niet kiezen en mijn antwoord is daarom dat ze allemaal op de kaart moeten komen! Zo blijft iedereen ook terug komen om elke keer iets anders te proberen ;)

  Reply
 16. Julia

  Wat een leuke post met lekkere gerechtjes! Ik stem voor de frambozenscone met sojacream en aardbeien omdat ik van scones houd en heel benieuwd ben of ze kunnen concurreren met de Britse scones van marks&spencer (vast!). Hopelijk kan ik snel de test doen :), fijn paasweekend!

  Reply
 17. Elle Post author

  En de winnaars zijn…. Larissa en Amber! Jullie kunnen vanaf 20/4/2016 jullie goodiebags ophalen bij By Lima. We mailen jullie verder info even toe. En voor de rest: niet getreurd, er komt snel weer een leuke actie aan! Liefs Elle & Pip

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *