Yummie | Recept Crushed Rosé Cocktail

rosecover

Het is lente! En dat is natuurlijk een mooi excuus om een mini feestje te vieren. Nou werkt het weer vandaag op de eerste lentedag helaas niet echt mee maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken;-) De zon komt er hopelijk snel weer aan! Ik kijk nu al uit naar naar gezellige picknicks in het park maar ook gewoon naar het moment om lekker op mijn balkon te zitten met wat kleine bites en een lekker drankje. We hebben vandaag dan ook heel vrolijk recept voor een lente cocktail die het ook echt perfect op feestjes zal doen! Smaakvol, fris & easy! En ziet hij er ook gewoon niet te schattig uit?!

Rose_4

De cocktail is een combinatie van mijn favo botanisch gebrouwen rozen limonade van Fentimans (verkrijgbaar bij o/a Stach), rosé natuurlijk;-) en een vleugje lemongrass limonade siroop van Belvoir voor een frisse bite. De pastelkleur van de cocktail doet eigenlijk een beetje vintage aan wat hem extra leuk maakt om te stylen naar eigen smaak. Je kunt natuurlijk voor frambozen of aardbeien gaan maar rozenblaadjes of andere lieve eetbare bloemenblaadjes zullen ook decoratief staan. Het is echt een super cocktail als je een feestje geeft. Zoek je mooiste glazen uit en haal je blender maar uit de kast!

Rosecocktail_2

ingredienten2

Voor drie cocktails:

  • 2 1/2 glas rosé
  • 1 glas fentimans rozen limonade
  • 1 eetlepel lemongrass limonadesiroop Belvoir (of ga voor de framboos/citroen variant)
  • stylingmateriaal naar eigen smaak

Rose_3

Doe de rosé in ijsvormpjes in de vriezer. Wanneer de rosé bevroren is, kun je de blokjes samen met de rozenlimonade en de limonadesiroop in de blender stoppen. Zet het apparaat aan en wacht tot de ijsblokjes klein zijn gemaakt. Mocht je geen blender hebben, haal de blokjes dan even van tevoren uit de vriezer, laat ze een beetje smelten en prak het geheel dan met een vork;-) Verdeel de cocktails over drie glazen en decoreer de glazen feestelijk! Enjoy!

Ps. Je kunt ze natuurlijk ook alcoholvrij maken, leuk voor bijvoorbeeld een babyshower!

rose_5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *