Yummie | Recept warme spelt piadina met spinazie & feta

spelt piadina recept met spinazie en fetaOnze lunch van vanmiddag was zo lekker en easy dat we er meteen een blogpost van wilden maken! Bij piadina’s krijgen we altijd een feestelijk en zomers gevoel. Dat komt omdat wij vroeger tijdens onze gezamenlijke vakanties in Frankrijk altijd piadina’s maakten. Wist je dat piadina’s echt super eenvoudig te maken zijn? En dat ook nog eens met ingrediënten die je zeer waarschijnlijk standaard in huis hebt. De rode basilicum maakt het bij dit recept ook nog eens een extra vrolijk geheel.

tortilla zelf maken spelt

Het leuke is dat je natuurlijk eindeloos kunt variëren met de vulling. Vandaag zijn we gegaan voor een vulling met als basis spinazie en feta. Maar wat dacht je van bijvoorbeeld een piadina met geroosterde pompoen en zachte geitenkaas of een piadina met buffelmozzarrella, zongedroogde tomaatjes en homemade pesto?

rode basilicum coeurblonde receptBenieuwd naar ons recept? Lees dan hier even verder>>>

ingredienten2

Voor vier personen:

 • 190 gram speltbloem
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 90 ml lauwwarm water
 • 2 theelepels (wijnsteen) bakpoeder
 • 450 à 500 gram (dieprvries) spinazie
 • cherry tomaatjes
 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • klein handje rode basilicum
 • feta naar smaak
 • zwarte peper
 • gedroogde chilipeper naar smaak
 • zout

spinazie piadina's gevuld met fetaDoe de speltbloem, olijfolie, een snufje zout, het water en het bakpoeder door de keukenmachine en mix het totdat er een gladde massa ontstaat. Je kunt wanneer nodig nog wat water toevoegen. Doe het deeg in een bak met een theedoek erboven en laat het 15 minuten rusten.

Versnipper ondertussen de rode ui en knoflook. Snijd ook alvast de cherrytomaatjes doormidden, verkruimel de feta en snijd de basilicum in stukjes. Verdeel het deeg in vieren en rol ieder stukje deeg uit met een deegroller. Zet een koekenpan op het vuur, verwarm hem op laag vuur en doe de eerste piadina in de pan. Laat de piadina ongeveer 30 seconden tot 1 minuut in de koekepan (hij moet beweegbaar blijven en niet hard worden, laat hem dus zeker niet te lang in de pan) en draai hem vervolgens om. Laat deze kant van de piadina ook 30 seconden tot 1 minuut in de pan. Herhaal die voor de overige piadina’s.rode basilicum kleurrijk gerecht

Doe vervolgens wat olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de spinazie toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en chilipeper. In principe zijn de piadina’s nog redelijk warm en je kunt ze nu vullen met het spinaziemengsel, de tomaatjes, feta en basilicum. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *