Yummie | Recept voor bananenbrood zonder suiker

bananenbrood recept veganistisch zonder suikerNadat ik deze week voor het eerst dit bananenbrood heb gebakken, heb ik er een nieuwe verslaving bij. Zo ontzettend lekker! Ik ben totaal geen fan van bananen maar in de vorm van bananenbrood (die eigenlijk helemaal niet – of maar een klein beetje naar banaan smaakt) vind ik ze heerlijk! voorjaarsgevoel

Het fijne van dit recept is dat het het snel klaar is en dat er geen geraffineerde suikers in zitten. Mijn cake was binnen een paar dagen op (uiteraard heb ik ‘m ook een beetje gedeeld met anderen ;-) Dit weekend ook aan de slag? Hieronder vind je het recept!

ingredienten2– 3 grote of 4 kleine rijpe bananen
– 50 gram havermout vermalen tot meel
– 230 gram speltbloem (je kunt hier uiteraard ook ander soort meel/bloem voor gebruiken)
– 2 el wijnsteenbakpoeder
– sap van 1 citroen
– 50 ml agave siroop
– 50 ml maple syrup (Ahornsiroop)
– 3 tl kaneel
– 3 tl speculaaskruiden
– snuf zout
– rozijnen, krenten en/of nootjes naar wens

coeurblonde recept bananenbrood vegan snel klaar

Verwarm de oven voor op ongeveer 160 graden. Maal de havermout tot meel in de keukenmachine. Voeg daar vervolgens de bananen, de bakpoeder, het speltbloem, de citroensap, de siropen, de kaneel en kruiden en de zout aan toe. Meng dit goed tot een mooi beslag. Klaar? Roer er dan de rozijnen en/of gekozen nootjes met de hand doorheen.plak bananenbrood met granaatappel en bloemetjes

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en zet 30 tot 40 minuten in de oven. Check na 20 minuten even of het niet te hard gaat (sommige ovens worden warmer dan andere). Als ie mooi goudbruin is kan ie afkoelen en daarna is ie klaar om opgegeten te worden. Je kunt ‘m eventueel nog extra lekker en mooi maken door (een combinatie van) dingen toe te voegen zoals granaatappelpitjes, kokosrasp, gedroogde bio bloemblaadjes, nootjes, rozijnen, plakjes banaan, of wat je dan ook lekker vindt. Ik koos in dit geval voor wat extra Maple Syrup, granaatappel, kokos en blauwe bloemetjes. Enjoy!

Ohja als ie helemaal is afgekoeld bewaar ik de rest in koelkast. De wat compacte maar kleffe structuur aan de binnenkant smaakt als koud plakje namelijk ook erg lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *