Yummie | Top 3 Valentijn recepten

Valentijntaartje

Liefde gaat door de maag wordt er weleens gezegd en volgens mij zit daar wel een kern van waarheid in! Want hoe fijn is het wel niet als er speciaal voor jou wordt gekookt… Ik houd daar altijd wel van moet ik zeggen. Alhoewel ik het gezamenlijk in de keuken staan ook altijd gezellig vind. Gisteren hebben Hans en ik dit samen gedaan, hij ging voor een slow cooked ribeye en ik voor gevulde zoete aardappels met balasamico en geitenkaas. Beide gerechten waren echt erg lekker. Het gevulde zoete aardappelgerecht komt dan ook komende week op het blog!

Een minder romantisch puntje was dat ik dankzij Hans per ongeluk de hoek van het keukenkastje op mijn hoofd kreeg (au!) dus Hans heeft nog wat goed te maken aangezien ik nu een mega bult op mijn hoofd heb. Maar het is dus bijna Valentijn… Een top 3 van onze favo Valentijn recepten (naast zoet zit er ook een hartig recept tussen;-) kan dus niet uitblijven.

Pecantaartje_versie2

  1. Pecan-cashew taartje

Dit taartje is zo lekker ‘chewy’. Je blijft er gewoon van eten en ik moet eerlijk zeggen dat ik er tegenwoordig altijd meteen twee maak;-) Als je Valentijn een notenliefhebber is, dan is dit taartje echt perfect. Naast de pecannoten en cashewnoten bestaat de basis van het taartje uit dadels, maple syrup, vanille essence en kokosolie. Dat is het! Super eenvoudig te maken dus en een oven heb je hierbij echt niet nodig, Versier het taartje naar hartenlust, bijvoorbeeld met blauwe bessen en pecannoten maar je kunt ook voor verse frambozen en kokosschaafsel gaan, Je vindt het recept hier>>> 

blueberry6

2. Vegan lemon blueberry cheesecake

Dit taartje (je kunt hem natuurlijk voor een extra love effect ook in een hartjesvorm maken;-) is echt een feestje voor het oog en ook nog eens super lekker. Vol vers fruit en lekker fris door de citroen. Dit is het favoriete taartje van Hans en super makkelijk te maken. Je kunt natuurlijk variëren met de topping, het is net waar je Valentijn natuurlijk van houd. Een mogelijk iets meer mannelijke topping kan bijvoorbeeld cacao zijn in combinatie met wat pecannoten die je erover verkruimelt. Je vindt het recept hier>>>

recept voor bietenburger met avocado saus

3. Vega burger met avocado-tahin saus

Heb je een Valentijn die wel van een beetje avontuur houdt, dan zou ik zeker voor deze vega bietenburger gaan. Het is een origineel recept en erg smaakvol. En als je het goed wilt aanpakken, maak je natuurlijk meteen de zoete aardappel frietjes erbij;-) Houd je Valentijn van pittig? Doe er dan wat extra chilivlokken bij voor die extra bite! En ik moet eerlijk zeggen dat de avocado-tahin saus het gerecht ook echt maakt, dus sla deze zeker niet over in je kookavontuur! Je vindt het recept hier>>>

Meer kookinspiratie kun je trouwens hier opdoen! Mocht je voor Valentijn één van onze recepten maken, maak vooral even een foto en stuur deze naar ons op (coeurblonde@gmail.com) of tag ons op Instagram of Facebook! Dat vinden wij echt erg leuk;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *