Yummie | Lemon blueberry vegan cheesecake

blueberry5

Een feestje voor het oog en ook nog eens heel lekker! Dit taartje hoeft niet eens in de oven en alhoewel we hem voor het gemak even een cheesecake noemen is het eigenlijk een veganistisch taartje. En ook nog eens super eenvoudig te maken! En de kleur van het taartje, daar word je toch gewoon simpelweg gelukkig van;-) En mijn favo – ingrediënt, citroen zit er ook nog eens in!

blueberry2

Ik hoor je denken, zou hij echt zo eenvoudig te maken zijn?! En jawel hoor, het is echt zo;-) Nou scheelt het dat ik een paar van de basisingrediënten van dit taartje tegenwoordig standaard in huis heb omdat ik de laatste tijd aan het experimenteren ben met taartjes. Maar eigenlijk hoef je alleen maar steeds de ingrediënten voor de bodem en de ingrediënten voor de vulling bijelkaar te doen en dan de keukenmachine aan te zetten. En wat wel zo is, is dat het handig als je een mini springvorm in huis hebt. Iets waar je misschien niet zo 1, 2, 3 aan zou denken maar ik gebruik voor taartjes vaak Olivier’s ronde en hartvormige springvormen.

blueberry1

ingredienten2

Bodem

  • half kopje pecannoten
  • half kopje dadels
  • snufje zout

Vulling

  • vier eetlepels citroensap (ik houd van citroen, minder kan ook;-)
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 3 eetlepels maple siroop
  • 3/4 kopje cashewnoten (een kwartier in warm water laten staan voor gebruik)
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • kopje blauwe bessen (diepvries kan ook)
  • 1/3 kop kokosmelk

blueberry3

Doe allereerst wat bakpapier op de bodem van de bakvorm. Meng de ingrediënten voor de bodem door elkaar en zet de keukenmachine aan totdat het een redelijk fijne massa is geworden. Doe het in de vorm, druk het even aan en dek het af met wat keukenfolie en zet het in te tussentijd even in de vriezer. Je kunt als je wilt ook in plaats van pecannoten kiezen voor amandelen in de bodem.

Doe de ingrediënten voor de vulling vervolgens in de keukenmachine en zie wat een mooie kleur het geheel krijgt. Zorg dat het een fijne massa wordt. Je kunt natuurlijk ook variëren met (diepvries) frambozen of ander fruit. Ik moet wel zeggen dat ik juist de kleur van de blauwe bessen juist zo mooi vind;-) Doe de vulling in de vorm die je uit de vriezer hebt gehaald en dek het geheel weer af en zet de vorm weer in de vriezer. Laat het er een paar uurtjes in staan. Als je de taart wilt proeven, vergeet hem niet van tevoren uit de vriezer te halen.

Ik heb het taartje gemaakt maar de decoratie aan Elle over gelaten;-) Ze heeft hem versierd met kokosrasp, plakjes limoen, frambozen, munt en wat pecannoten. Gedroogde eetbare bloemen zullen trouwens ook erg leuk staan!

blueberry6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *