Yummie | Healthy taartje met pecannoten & cashewboter

Healthycover2

Je hebt af en toe van die recepten waar je instant happy van wordt. Dit is er één van en wel om meerdere redenen. Het recept is super eenvoudig te maken, smaakvol, er zijn veel variatie-opties voor de topping, je hebt geen oven nodig en laten we eerlijk wezen, het is ook nog eens een romantisch recept. Dus als je op zoek bent naar een heerlijk zoet (met natuurlijke suikers;-) recept om op 14 februari voor je lief te maken, dan ben je hier op het juiste adres. Helemaal natuurlijk met de versie vol verse frambozen en kokos.

Pecantaartje_versie2

Even handig om te weten is dat je de hartjes bakvorm in verschillende winkels kunt kopen, bijvoorbeeld bij Dille & Kamille wat ik persoonlijk altijd een fijne winkel vind, maar ook bij de HEMA. Volgens mij is mijn bakvormpje trouwens van Olivier die inmiddels in zijn speelkeuken al een kleine verzameling van keukenmaterialen heeft. Even een tip: omdat het taartje eenvoudig te maken is, maak ik graag een dubbele hoeveelheid van de bodem en dan bewaar ik de helft in een tupperware bakje voor de volgende keer;-)

healthy_4

ingredienten2Bodem:

  • 75 gram dadels zonder pit
  • 30 gram rauwe pecannoten

Vulling`:

  • 40 milliliter kokosolie
  • 60 gram ongezouten cashew noten
  • 60 gram dadels zonder pit
  • paar druppels vanille essence
  • kleine eetlepel maple syrup
  • 20 gram kokosschaafsel

Topping bosbessen:

  • handvol bosbessen doormidden gesneden, wat kokosvlokken & pecannoten

Topping Valentijn:

  • frambozen & kokosvlokken

Om het jezelf makkelijk te maken, doe allereerst wat bakpapier op de bodem van de hartjesvorm. Zo krijg je het taartje straks eenvoudig uit de vorm;-) Mix voor de bodem de dadels met de rauwe pecannoten in de keukenmachine en doe het mengsel als het fijngemalen is in de vorm. Omdat ik relatief vaak dadels gebruik heb ik een kilo pak bij de biowinkel gehaald om op deze manier ook iets voordeliger in te kopen.

health_6

Begin vervolgens met de cashew boter die eenvoudig te maken is door de cashew noten in de keukenmachine te doen met een snufje zout en vervolgens zeker een minuut of 3 aan te zetten. Omdat het een kleine hoeveelheid betreft moet je mogelijk tussendoor even de cashewstukjes van de zijkant van de keukenmachine schrapen. Op een gegeven moment krijgt het een olieachtige structuur zoals lekkere pindakaas kan hebben en dan weet je dat je goed zit. Mocht je deze stap over willen slaan, je kunt in de biowinkel ook een potje cashew boter kopen. Neem hier dan dezelfde hoeveelheid van. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe aan de keukenmachine en laat hem draaien totdat alles lekker chewy is (niet helemaal fijngemalen dus). Giet het mengels in de hartjesvorm en zet het geheel in ieder geval een uurtje in de koelkast.

healthy_5

Voor de bosbessen topping verkruimel je wat peccannoten over het taartje en snijd je vervolgens verse bosbessen door de helft en deze verspreid je over het taartje. Voor de Valentijntopping versier je het taartje met verse frambozen en kokosschaafsel. Beide versies zijn een feestje om naar te kijken en erg smaakvol!

Healthy_2

2 thoughts on “Yummie | Healthy taartje met pecannoten & cashewboter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *