Yummie | Elle’s 3 favorieten recepten van 2015

bietenquiche recept coeurblondeOk, het einde van januari mag dan wel naderen en ik mag dan wel volop nieuwe recepten en recept-ideeen hebben om te gaan maken & delen hier op Coeurblonde.com ik wil nog wel graag even wat recepten van vorig jaar in het zonnetje zetten die té lekker zijn om vergeten te worden ;-) Ik heb vorig jaar best veel gerechten gegeten die ik heerlijk vond, dus er slechts drie kiezen is best lastig. Toch heb ik er 3 uitgekozen die wat mij betreft dit jaar (en de komende jaren!) nog heel vaak op tafel mogen worden getoverd. Komen ze!verse bietjes voor quiche

1. Bietenquiche met feta & balsamico
Oh wat hebben we gesmuld van deze vegetarische homemade quiche! Wij maakten hem met bio spelt bladerdeeg en echt verse bio bieten. Het is geen supersnel recept maar het resultaat is het werk meer dan waard. De combinatie van bieten, balsamico en feta is sowieso hemels! Een leuk gerecht om te maken als je eters krijgt en om samen met een salade of wat verschillende hapjes te serveren. Je vindt het recept hier >>>

boerenkoolpesto maken spaghetti2. Zelfgemaakte boerenkoolpesto
Pesto van basilicum, Parmezaan en pijnboompitten is lekker maar pesto gemaakt van boerenkool is minstens zo smaakvol al dan niet nóg lekkerder! Net weer even wat minder standaard, net even anders van smaak en erg leuk om in het boerenkool seizoen te maken van verse stronken van deze supergezonde groente. Tijdens een avondje tapas hapjes op de bank

doet deze pesto het erg goed op een knapperig vers gebakken broodje. Pesto over? Maak er pasta pesto van! Kook wat spaghetti en roer de pesto er doorheen. Wat pijnboompitjes en Parmezaan er over heen en je kunt twee keer genieten van je homemade pesto! Je vindt het recept hier >>> 

salade met boerenkool

3. Mini cheesecake met roodfruit
Goede cheesecake, je mag me er voor wakker maken. De variant met een gewoon naturel beslag zonder teveel poespas vind ik het lekkerste. Uiteraard wel met een fijne topping van verse frambozen of ander fijn fruit. Vorig jaar kocht ik bij Dille & Kamille een lieve mini springvorm zodat ik taartjes kon maken die er schattig uitzien en ik ook niet met grote hoeveelheden taart blijf zitten (lees: ik in een paar dagen tijd een groot deel van een normaal taartformaat opeet ;-) Dit kleintje is goed voor 2 a 3 personen of natuurlijk om zelf in meerdere dagen op te snoepen. Je vindt het recept hier >>>

cheesecake recept makkelijk

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *