Atelier | Geboortekaartje in vintage stijl voor Keet

vintage geboortekaartje lammetje coeurblondeEen aantal jaar geleden, toen ik een tijdje in Spanje woonde, leerde ik Tim kennen. Afkomstig uit Nederland maar woonachtig en werkend in een plaatsje vlakbij waar ik woonde. Inmiddels woont Tim, net als ik, in Haarlem en een paar maanden geleden had hij een nieuwtje: hij werd vader!

Hij en zijn vriendin Sophie vroegen ons om het geboortekaartje voor hun eerste kindje te ontwerpen. Erg leuk natuurlijk! Aangezien de baby in december geboren zou worden mocht het een echt winters kaartje worden met een beetje kerstgevoel. Inmiddels is het alweer januari en is eind vorige maand hun dochtertje Keet geboren!

geboortekaartje geillustreerd keet

Het is een vierkanten dubbele kaart geworden met de vouw aan de bovenkant. De hoofdkleuren van de kaart zijn framboosrood en pastel groen. Op de voorkant van de kaart staat een in ouderwetse stijl getekend lammetje in een ovale ornament. Deze is omringd met een winterse krans van hulst, blaadjes, takjes en sterretjes. Haar naam Keet is, evenals de tekst aan de binnenkant van de kaart, geschreven in een letter die ook een beetje dat ouderwetse gevoel weergeeft en dus goed past bij de rest van de kaart.

schaapje lammetje geboortekaartje

Aan de binnenkant staat haar volledige naam samen met de geboortegegevens en de gegevens van de ouders. Het lammetje van de voorkant komt hier in het klein terug, evenals de winterse krans.
Op de achterkant van de kaart staat de tekst ‘And so the adventure begins…’ in dezelfde letter als de naam van het meisje.

achterkant geboortekaartje

Tim en Sophie waren erg blij met het resultaat en daar was ik dan weer blij om. “Wat een lief kaartje is het geworden, we vinden ‘m super! “

Ook iets laten ontwerpen
Ook een geboortekaartje of iets anders op maat laten ontwerpen? We gaan graag voor je aan de slag! Je kunt je idee voorleggen en eventuele vragen stellen door te mailen naar coeurblonde@gmail.com. Heb je nog geen (concreet) idee? Geen probleem! We denken indien gewenst graag met je mee over de mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *