Yummie | Recept voor vegan carrot cake

recept vegan carrotcake

Ben je ook een liefhebber van carrot cake? Dan hebben we een verrassende vegan variant voor je! Hij is echt super eenvoudig te maken en hij hoeft niet eens in de oven. Het mooie is dat je er ook niet eens veel ingrediënten voor nodig hebt. Het is wel handig als je een keukenmachine in huis hebt;-) De taart is snel te maken en Elle en ik zijn er serieus over aan het nadenken om ‘m op het kerstmenu te zetten. Juist omdat hij zo makkelijk is en ook goed een dag van tevoren gemaakt kan worden. Dit komt de structuur ook nog eens ten goede!

CArrot_1

ingredienten2

Voor de cashew topping

  • 2 kopjes cashewnoten die je eerst een paar uurtjes in het water zet
  • 2 eetlepels vloeibare koksosolie
  • 1/3 kopje maple siroop
  • 2 eetlepels citroensap
  • wanneer nodig wat water

Voor de carrot cake

  • 2  schoongemaakte winterwortels
  • 1 1/2 kopje boekweitmeel
  • 2 kopjes dadels
  • 1/2 kopje kokosvlokken
  • 1/2 theelepeltje kaneel

Carrot

Cashew topping

Meng voor de cashew topping alle ingrediënten in de keukenmachine totdat het een zachte massa is. Als je wat water toevoegt, probeer dit dan zo min mogelijk te doen omdat dit beter is voor de structuur van de topping.

Carrot mix

Voor de carrot cake mix snijd je de wortels in kleine stukjes en dan doe je alle ingrediënten in de keukenmachine die je laat hem draaien totdat alles in kleine stukjes is gesneden en lekker aan elkaar plakt;-)

Om de taart te maken heb je een kleine springvorm nodig. doe de helft van de carrot cake mix in de vorm en schenk daar ongeveer 1/3 van de topping over. Zet de vorm in de vriezer totdat de topping hard is geworden (een klein uurtje. Voeg vervolgens de rest van het wortelmengsel toe en doe de resterende topping erboven. Zet de taart dan in de koelkast. Wij hebben hem er een uurtje in laten staan maar je kunt hem er ook een nachtje in laten staan om hem helemaal koud te laten worden. Haal de taart uit de vorm en versier hem vrolijk! Hij is klein maar fijn en de taart vult best wel;-)

Enjoy!

Carrot2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *