Yummie | Recept voor spicy pompoensoep

recept pittige pompoensoep

Het is weer pompoensoep tijd! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de vorige herfst niet zo vaak pompoensoep heb gemaakt omdat ik het jaar daarvoor helemaal was losgegaan en soms is een pauze dan even beter. Ik geniet er namelijk nu weer volop van en dan met name van de spicy variant. Omdat ik er weer even in moest komen was mijn pompoensoep in eerste instantie echt te pittig geworden (en ik houd van pittig, dus dat zegt wat;-) maar dat was snel opgelost door er extra pompoen en bouillon aan toe te voegen.

Pompoen_1

Het is een recept dat ik jaren geleden een keer in het Parool had gevonden in een stukje dat Johannes van Dam had geschreven. Johannes is helaas overleden maar als ik deze pompoensoep maak moet ik toch altijd even aan zijn Proefwerken denken;-) Fijn is dat het een eenvoudig recept is en dat je de meeste ingrediënten (en dat zijn er niet heel veel) waarschijnlijk al in huis hebt. Even een tip tussendoor. Ik ben natuurijk gecharmeerd van echte verse pompoenen maar om eerlijk te zijn heb ik niet altijd tijd en/of zin om de pompoen heel mindfull te gaan schillen. Dus bij de supermarkten (in ieder geval bij AH) vind je nu ook reeds schoongemaakte pompoenstukjes in de koeling. Je kunt ze overigens zelfs ook bevroren kopen.

Pompoen_2

ingredienten2

  • een pompoen van een kilo, geschild en in blokjes gesneden
  • 700 ml groentebouillon
  • 2 uien
  • halve rode peper gesnipperd
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 afgestreken eetlepel rode curry (let op: start voor de zekerheid met minder!)
  • verse koriander
  • creme fraiche
  • olijfolie

Pompoen_3

Doe de olijfolie in een pan en voeg de uien toe. Bak deze mee totdat ze glazig zijn. Voeg de pompoenblokjes, rode peper en kerrie toe en hussel alles door elkaar. Doe dan de bouillon erbij en laat het geheel een half uur pruttelen. Neem de pan van het gas af en pureer het geheel met de staafmixer. Doe de rode curry er naar smaak bij! Dien de soep op met crème fraiche en verse koriander!

Pompoen_4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *