Yummie | Pompoenrisotto met mascarpone & salie

pompoen risotte recept met salie

Het is weer pompoentijd! Om vrolijk van te worden;-) Tijdens ons herfstdiner twee weken geleden heb ik naast de zoete aardappelkoekjes ook nog het ultieme comfort food gerecht gemaakt: risotto met pompoen, mascarpone, salie & amandelschaafsel. Ik moet zeggen dat ik het persoonlijk erg smaakvol vond en als ik weer terug ben van vakantie ga ik het zeker weer snel maken!

Pompoen_2

Momenteel ben ik dus even lekker weg en zit ik in een andere food flow (om precies te zijn de paella met zeevruchten flow;-) maar toen ik een paar daagjes geleden op een mini bio marktje in Forada een te schattig stalletje van een hoogbejaarde vrouw een pompoen zag, twijfelde ik wel eventjes… Ik heb het uiteindelijk niet gedaan (wel voor 11 euro heel veel ander lekkers gescoord).  Om weer even terug te komen op de risotto (volgens Elle is het ook echt herfst nu in Nederland!) dit heb je ervoor nodig:

ingredienten3

 • Een derde van een (kleine) pompoen
 • Risotto voor 4 personen
 • Een paar blaadjes salie
 • 2 eetlepels mascarpone
 • Klein handje vol amandelschaafsel
 • Parmezaanse kaas gerapt (naar smaak)
 • Peper
 • Zout
 • Groentebouillon (1,5 liter)
 • Olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • klein uitje
 • chilipeper naar smaak

Pompoen_3

Schil 1/3 van de pompoen, snijd het deel in stukjes, kook het en pureer het vervolgens. Maak de bouillon. Doe olijfolie in een koekenpan en fruit het teentje knoflook (in kleine stukjes) en het uitje (ook in kleine stukjes) in de olijfolie. Als het goudbruin is, voeg je de risotto rijst eraan toe, je roert het geheel even om en voeg vervolgens steeds een deel bouillon toe. Hier ben je zeker wel 20 minuutje mee bezig. Snijd ondertussen alvast de salie en rasp de parmezaanse kaas. Als de risottorijst goed is kun je de pompoenpuree en de mascarpone toevoegen. Roer dit goed door elkaar en voeg er naar jouw smaak zout, peper en chilipeper aan toe. Schep de risotto op de borden en strooi er wat amandelschaafsel en salie over. De parmezaanse kaas kan er als laatste over. Ik moet zeggen dat ik eerst twijfelde of ik amandelschaafsel voor het gerecht zou kopen maar ik moet zeggen dat het echt iets subtiels aan de smaak toevoegt en het geeft het gerecht letterlijk een bite!

Enjoy!

Pompoen_4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *