Yummie | Salade met roseval aardappeltjes & tonijn

salade tonijn roseval

Op zoek naar een makkelijke en smaakvolle maaltijd waarbij je waarschijnlijk al veel ingrediënten in huis hebt? Deze salade met roseval aardappeltjes en tonijn is hiervan een mooi voorbeeld. Afgelopen week maakte ik de salade van de aardappeltjes die ik nog over had van de vorige dag (ik had toen aardappeltjes uit de oven gemaakt) en de rest van de ingrediënten heb ik eigenlijk standaard op voorraad.

Tonijn2

Het is een soort van Nicoise maar dan net even anders. Zelf bestel ik zelden een Nicoise omdat ik niet echt van gekookt ei op salades houd en dit is toch wel één van de kenmerkende ingrediënten van deze salade die zijn oorsprong heeft in de Franse stad Nice. Olijfjes horen er officieel ook bij maar daar heb ik niet altijd zijn in;-) Ik heb trouwens altijd een zak sperzieboontjes in de vriezer hetgeen mooi van pas komt als ik even snel deze salade wil maken. De salade is trouwens ook handig en voedzaam als maaltijdsalade naar je werk. Als je hem een dag eerder maakt is alles ook lekker ingetrokken waardoor hij extra smaakvol is. Het is ook één van de favoriete salades die Hans meeneemt naar zijn werk.

Tonijn1

ingredienten3

  • Een handvol gekookte roseval aardappeltjes
  • Een blikje tonijn
  • Kleine rode ui in stukjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Sperzieboontjes naar smaak
  • Peper en zout
  • Een paar kleine tomaatjes

Snijd de aardappeltjes door midden en leg ze op een bordje. Maak in een kom een mengsel van de tonijn, mayo, en peper en zout. Doe dit mengsel over de aardappeltjes en strooi hier de rode ui over. Leg de boontjes hier bovenop en maak alles af met de gehalveerde tomaatjes. Eet smakelijk!

Toijn3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *