Yummie | Salade met citroen-olie

salade cover coeurblonde

Erg blij was ik met de citroen-olie die ik van Elle had gekregen. Het is iets wat je niet zo snel voor jezelf koopt en des te leuker om het dan te krijgen. Juist omdat ik een enorme citroenliefhebber ben. Extra leuk vond ik het om de olie met Elle uit te proberen. Vorige week toen we bij mij thuis in Amsterdam aan het werk waren heb ik daarom een couscous salade gemaakt waarin ik deze citroen-olie als onderdeel van de dressing heb gebruikt! Ik heb de vega salade als lunch gemaakt maar hij kan ook prima als avondmaaltijd als je geen zin hebt in een zware hap

tuinboon2

Er zitten ingrediënten in die ik standaard in huis heb zoals courgette, tomaatjes, geitenkaas, bosuitjes, amandeltjes en couscous maar ook ingrediënten die ik niet altijd op voorraad heb zoals tuinboontjes en bleekselderij. Ik was namelijk erg benieuwd naar de tuinboontjes die tegenwoordig in het koelvak van AH te vinden zijn. Ik heb namelijk niet altijd zin of tijd om de bonen te doppen terwijl ik ze wel lekker vind. Ik moet zeggen dat ze

prima zijn bevallen. Ik heb nog wel even het buitenste velletje eraf gehaald om ze minder bitter te maken (ik heb een trauma van mijn moeder’s bittere tuinbonen;-). Wist je trouwens dat de tuinboonplant behoort tot de vlinderbloemenfamilie? Van dit feit alleen al kan ik vrolijk worden. Verse Nederlandse tuinbonen zijn eigenlijk maar 6 weken per jaar verkrijgbaar (als je geluk hebt, vind je ze nu net nog!)

salade

Het ‘meeste’ werk van de salade gaat zitten in het bakken van de plakjes courgettes en kastagnechampignons maar ik heb ook een alternatief: je kunt de ingrediënten natuurlijk ook in een groot ovenblik doen, besprenkelen met olijfolie, wat peper en zout en dan in de oven zetten. Dit doe ik meestal als ik ook nog aubergines en zoete aardappel gebruik in een salade maar dat was deze keer niet het geval.

ingredienten3

 • 150 gram bio couscous
 • Halve courgette
 •  2 stengels bleekselderij in stukjes
 • Half bakje smaakvolle kleine tomaatjes in stukjes
 • Half bakje tuinbonen (AH koelvak)
 • 3 bosuitjes in stukjes
 • Handvol (kastagne) champignons
 • Citroen – olijfolie
 • Olijfolie
 • Halve citroen of limoen geperst
 • Peper en zout
 • Halve plak geitenkaas verkruimeld
 • Amandeltjes ongeroosterd handvol
 • Koriander
 • Munt
 • avocado

Begin met het bereiden van de couscous zoals op de verpakking staat. Ik gebruik de bio van AH die ik makkelijk vind qua bereiding;-) en doe er altijd wat groentebouillon in voor de smaak. Snijd de courgettes en champigons in plakjes en bak deze in olijfolie. Ik doe het in twee verschillende pannen omdat ik dit handiger vind. Je kunt tijdens het bakken van de champignons een scheutje witte wijn toevoegen. Snijd de bleekselderij, tomaatjes, bosuitjes in stukjes en als het je voorkeur heeft, pel de tuinboontjes. Maak in een apart bakje een dressing met 3 scheuten citroen- olijfolie, 1 scheut gewone olijfolie en doe de halve geperste citroen erdoor. Voeg ook peper en zout toe. Doe de couscous op een groot bord (lekker als het nog lauwwarm is!) en voeg eerst de koude ingrediënten toe en vervolgens de courgettes en champignons. Verkruimel de geitenkaas erover en doe de dressing over de salade. Maak ‘m af met de amandeltjes, de avocado in stukjes, de koriander en munt! Ik maak meestal een extra grote salade zodat ik de dag later nog wat over heb voor mijzelf of als lunch voor Hans.

enjoy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *