Yummie | Zomerse meloen salade met feta

salade met watermeloen en feta

Op warme dagen heb ik meestal geen zin in warm of zwaar eten. Deze frisse meloen salade is niet alleen verkoelend maar oogt ook nog eens vrolijk! Precies waar we op een mooie zomerdag behoefte aan hebben. Wat bites als olijfjes erbij of een stukje goed brood en laat die zomeravond maar voort duren! Het is trouwens ook een leuk bijgerecht voor bij de BBQ.

frisse salade meloen feta

Voor de variant op de foto maakte ik gebruik van watermeloen en cantaloupe (toch nét even wat meer kleur) maar met alleen watermeloen is ie net zo geslaagd. Verse munt zorgt voor dat extra verfrissende effect maar wat fijn gesneden fijne basilicum kan ook.

zomerse salade met meloen en quinoa pops

Daarnaast heb je feta nodig (de echte van schapen- en geitenmelk vind ik het lekkerste, daar zit veel meer smaak aan dan aan de zogenaamde koemelk (voor kinderen is dat vaak wel een beter idee omdat die niet altijd even gek zijn op sterke smaken). Wat tuinkers oogt gezellig en bevat ook nog eens veel vitaminen (A en C) en mineralen ijzer en calcium. Voor salades gebruik ik altijd andere olijfolie dan om in te bakken omdat sommige echt goede olie zonde is om voor bakken te gebruiken. Momenteel heb ik een biologische Griekse olijfolie en die smaakt heerlijk. Verder heb je voor deze salade nog wat zwarte peper nodig en eventueel wat gepofte quinoa.

ingredienten3

  • Watermeloen
  • Cantaloupe (eventueel)
  • Goede olijfolie, naar smaak
  • Griekse schapen-geiten feta
  • Tuinkers
  • Fijn gesneden verse munt (eventueel kan basilicum ook)
  • Zwarte peper, naar smaak
  • Eventueel wat gepofte quinoa

Voor het maken van de ronde bolletjes gebruik je een meloenbolletjeslepel die je onder andere kunt kopen bij Dille & Kamille.

meloen hartje

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *