Pip’s Life | Valencia citytrip

VAlencia_fiets

Ik houd van citytrips! Lekker even uit je dagelijkse ritme een andere stad en cultuur ontdekken. Hele dagen slenteren en ondertussen een terrasje hier en daar pakken, winkeltjes in en lekker eten!

Valencia_central

Ik ben net terug van een paar daagjes Valencia en wat is het toch een heerlijke stad! Fijn vind ik dat alles op loopafstand is, dat de stad is doordrenkt van de mediterrane cultuur en dit alles op slechts iets meer dan twee uurtjes van Amsterdam. Het is een mooi alternatief als je een keer een andere Spaanse stad dan Barcelona wilt uitproberen.

Valencia_tas

Het was voor mij een iets andere citytrip dan normaal ;-) Meestal ga ik met Elle op pad maar deze keer was het een andere samenstelling: Olivier, Hans en opa en oma. Dit maakt het direct een ander soort tripje. Olivier heeft als dreumes natuurlijk zijn eigen ritme waar wel enigszins rekening mee moet worden gehouden en om opa en oma nou continu allerlei voor mij schattige shopjes in te lokken leek mij ook niet zo’n verstandig plan. Ik ben natuurlijk wel genoeg leuke winkeltjes in geweest (oma houdt hier ook wel van) maar voor nu in deze post even kort de leukste adresjes en tips die ik de afgelopen dagen ben tegengekomen. En wat adresjes waar ik de volgende keer graag naar toe zou willen (was nu niet gelukt qua tijd). Zoals je op bovenstaande foto ziet was Elle toch nog een beetje aanwezig want ik had natuurlijk ons nieuwe tasje meegenomen!

Valencia_bb

Heb jij plannen om naar Valencia te gaan en ben je op zoek naar een relaxte accommodatie? Dan kun je stoppen met zoeken. ABC You Bed & Breakfast is een stijlvol ingerichte B&B op een centrale locatie en het wordt gerund door super aardige (Nederlandse) mensen. We voelden ons meteen welkom en de service was goed. Bij een volgende bezoekje zou ik hier zeker nog een keer naar toe gaan.

Valencia_luce

Even wat zaken die je niet mag missen: de Mercado Central: de overdekte markt waar je echt heel veel lekkers kunt vinden. Fruit, olijven, lekker brood, Iberico ham, noten en ga zo maar verder. Dit alles een stuk goedkoper dan in Amsterdam. Instant happiness.  We zijn er zelfs twee keer geweest en ik heb ook lekkere ham mee terug genomen naar Nederland! We hebben één dag heel veel lekkers gehaald en toen hebben we dit meegenomen naar de Jardin Botánico. Een botanische tuin waar het fijn vertoeven is en waar je ook lekker even kunt zitten,

VAlencia_ontbijt

Bij een Spaans ontbijt hoort wat mij betreft standaard tostado con tomat en een cafe con leche! Simpel maar ooh zo smaakvol. Omdat de meeste restaurants pas na 21:00 open gaan besloten we in plaats van uitgebreid te dineren steeds te gaan voor een heerlijk late lunch. De Calle en La Santa zijn hiervoor aanraders. Beide restaurants zitten in de calle conde altea waar je sowieso veel restaurants en bars kunt vinden. Bestel bij La Santa vooral de aubergines in een heerlijk licht beslagen met honing er bovenop: goddelijk!  Restaurants die ik de volgende keer echt zou willen proberen zijn: Copenhagen (moet een goed vegetarisch restaurant zijn), Loving hut (veganistisch) en Sagardi (tapas). 

Valencia-colon

De Mercado Colon (vroeger een markt nu vol met mooie overdekte terrasjes) vond ik een prachtig gebouw. Je kunt er lekker een sapje of koffie drinken. Rondom het gebouw zitten echt mooie kleding boetiekjes. Je vindt hier mooie kleding in het iets duurdere segment. Het is sowieso leuk om hier inspiratie op te doen. Check zeker even ese o ese. In Barcelona zitten hier ook meerdere vestigingen van en ik zou willen (niet vanuit budgettair oogpunt;-) dat ze ook naar Nederland zouden komen.

Valencia_shirt

Bovenstaand item komt bij een andere winkel vandaan, namelijk Sisters and Ro in de calle conde altea. Een fantastisch shopje, ook qua inrichting waarin je heel fijn een mix van betaalbare en iets duurdere kleding vindt. Ik heb ook nog een te schattig rokje van 29 euro gekocht van een voor mij nieuwe merk: Ichi. Het is een Deens merk en ze hebben een webshop! Ik heb al mooie items gespot dus het is het zeker waard om even een kijkje te nemen.

VAlencia_tekening

Overal in Valencia vind je ook kunstuitingen op de muren. Ik word daar altijd erg vrolijk van. Onderstaande foto lijkt in eerste instantie mogelijk op een schilderij maar is echt een deur in de botanische tuin;-)

Valencia_botanische

Mooie deuren zijn sowieso goed vertegenwoordigd in Valencia zoals je hieronder ziet.

VAlencia_deur

Nu ik zo aan het einde van de post ben, realiseer ik mij hoe snel het allemaal is gegaan en dat ik inmiddels alweer een dagje thuis ben! En… volgende week is er de Mid Summer Mini Market al die we samen met Kukicha organiseren. Erg leuk om naar uit te kijken! Zo voorkom ik mooi een after citytrip dipje;-) Als afsluiter nog even het uitzicht van onze B&B kamer!

Valencia_room

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *