Blijmakers | Recept broodje gegrilde courgette met chili-geitenkaasspread

Geitenkaas chil sandwich

Ik had mij Tweede Pinksterdag verheugd op één van mijn favoriete broodjes die je heel eenvoudig thuis kunt maken. Een belangrijk ingredient hierbij is ricotta (een multifunctionele zachte en frisse Italiaanse kaas, zie hier het recept van een overheerlijke blueberry ricottacake uit Pauline’s Keuken) en dat had ik natuurlijk al de week daarvoor in huis gehaald. Om er vervolgens eergisteren met een enorme anti-climax achter te komen dat hij was verlopen en niet zo’n beetje ook. Dom, dom, dom, ik had beter op moeten letten en kan mij dan echt schuldig voelen dat ik iets weg moet gooien. Zo zonde!

recept_1

Ik moest dan ook echt even tot tien tellen om dit los te laten en niet onbelangrijk, een alternatief te bedenken met ingrediënten die ik al in huis had. Ik moest even schakelen maar met de gegrilde courgette in mijn achterhoofd had ik al relatief snel een alternatief bedacht. Een broodje met een spread van chili-geitenkaas, gegrilde courgette, gegrilde tomaatjes, citroenrasp, bieslook, rucola en zonnebloempitjes!

Recept3Benodigdheden

  • Courgette
  • Zachte geitenkaas (ik had van AH eigen merk en gebruikte het halve pakje)
  • Olijfolie
  • Chili-olie
  • Bieslookplantje
  • Trosje kleine smaakvolle tomaatjes
  • Rucola
  • Rasp van een citroenschil
  • Rucola
  • Zonnebloempitjes

recept2

Zoals je ziet had ik hulp van Olivier die niets lievers wil dan meehelpen in de keuken en dan vooral met het snijden van groenten en het liefst met een echt mes natuurlijk;-)

Bereiding

Snijd de courgettes in plakjes en leg deze op een bakplaat nadat je deze met bakpapier hebt bekleed. Bestrooi de plakjes met zeezout, peper en olijfolie en doe de bakplaat in de oven op 200 graden en laat het 10 tot 15 minuten in de oven staan. Snijd plakjes brood en besprenkel ze met wat olijfolie en was de tomaatjes (je kunt deze gewoon aan de tros laten zitten). Doe de geitenkaas in een bakje en prak de kaas met een vork los. Doe er een paar druppels chili-olie (niet teveel!) over, voeg bieslook, peper, zout en de rasp van een (halve) citroenschil erdoor en meng het door elkaar heen.

Recept4

Doe het brood en de tomaatjes ook in de oven en zet de oven voor een paar minuutjes op de grillstand. Als brood goudbruin is kun je alles eruithalen. Smeer de geitenkaas (niet te dik) op de broodjes en leg de plakjes courgettes en vervolgens de tomaatjes er bovenop. Doe er een grote hand rucola over en besprenkel het geheel met wat olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Voor de finishing touch, strooi er er zonnebloempitjes over.

Eet smakelijk!

Ps. Benieuwd naar onze andere recepten? Neem dan hier een kijkje of er iets lekkers voor jou bij zit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *