Food Hotspots Barcelona | Ocaña

ocana barcelona hotspotsStel je dit voor: een gezellig plein, de Spaanse zon op je gezicht, vanuit je stoel mensen kunnen kijken en in je hand een perfecte cocktail met de naam Rose Garden. Zo zat ik er een paar weken geleden bij. Genietend van het ware vakantie-gevoel.

Een aantal jaren geleden werd ik verliefd op Barcelona en nog steeds is deze stad aan de Midellandse Zee mijn favoriet. Het is de stad die ik het meeste heb bezocht en sommige stukken kan ik dromen (fijne dromen hoor!) maar toch blijven er altijd weer (nieuwe) dingen te ontdekken. Het bovenstaande moment vond plaats in de gotische wijk Barri Gòtic bij Ocaña, een fijne food (en drank ;-) hotspot waar ik nog niet eerder was geweest en waar ik vermoedelijk nog eens terug zal gaan (al is het alleen al voor die cocktail ;-)

elle cocktail rose ocana

Rondom dit gezellige Plaça Reial zitten meerdere horeca gelegenheden en is het onder het genot van een hapje of drankje goed vertoeven. Voor wie graag mensen kijkt is dit, zoals ik al schreef, een perfecte plek. De sfeer bij het vrolijke en kleurrijke Ocaña is relaxt en de diverse prachtige ruimtes bieden je van alles: cafe, terras, restaurant, club en apotheek.

ocana barcelona menukaartHet cafe gedeelte is altijd open en je kunt er terecht voor een kop koffie, een maaltijd, een drankje of een snack. De club is open van donderdag tot zaterdagavond en staat voor: muziek, dansen, loungen en cocktails. De ‘Apotheek’ is de naam van de cocktail bar, een smaak- sensatie laboratorium, zoals ze het zelf noemen, waar bijzondere aroma’s, huisgemaakte siropen en diverse drank op traditionele wijze worden omgetoverd tot heerlijke cocktails!

ocana terrasOp de site van Ocaña (die ook in het Engels beschikbaar is) kun je nog veel meer foto’s bekijken en een goede impressie opdoen.

Ocaña | Plaça Reial, 13-15 Barcelona 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *