Food Hotspots Barcelona | El Colectivo

elcolec1

Schattige koffiebarretjes, ik heb er een enorm zwak voor. Ook al blijft mijn latte – inname beperkt tot maximaal twee per dag, ik vind het altijd iets knus en gezelligs hebben om een koffie’tje ‘te doen’. Koffietentjes in het buitenland hebben natuurlijk nog iets extra’s door de buitenlandse vibe;-)

Elcolec2

Bovendien is het fijn dat je dan ook een ‘normale latte’ kunt drinken. In het verleden (nou ja, eigenlijk nog niet eens zo lang geleden, ehum) toen de ‘koffiebar hype’ nog niet bestond was het namelijk nogal eens een uitdaging om een lekkere koffie in het buitenland te vinden. Ok, een espresso’s lukte vaak nog wel maar bij een latte of cappuccino ging het vaak mis en wenste ik dat ik gewoon een kopje thee had besteld;-)

Elcolec4

El Colectivo heeft zeker de ‘koffiefactor’. De koffie was prima, het ziet er gezellig uit, zowel van binnen als buiten en de sfeer was heel relaxed. Geluk hadden we dat het mini – bankje buiten vrijkwam en wat was het fijn om daar in het zonnetje onze koffie op te drinken. Ik had er nog wel uren kunnen zitten maar we hadden nog genoeg te ontdekken dus het bleef bij één latte.

Elcolec5

Blijkbaar verandert El Collectivo ‘s avonds in een bar, dus mocht je overdag geen bezoekje kunnen brengen, dan kun je er ‘s avonds ook terecht. En laten we eerlijk zijn, je wordt toch ook gewoon vrolijk van de raamschildering?!

El Colectivo | Carrer del Pintor Fortuny 22 | Barcelona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *