Shops Barcelona | Neda

neda barcelona el borne

Het was bij aankomst in Barcelona even zoeken naar ons appartement maar toen we het eenmaal hadden gevonden bleek al snel dat de locatie, zoals gehoopt, erg fijn was. We verbleven aan de rand van El Borne tegenover een gezellige markthal vol prachtige producten en een fijn restaurant en op korte loopafstand van alle fijne plekjes die deze gezellige wijk rijk is. 

neda barcelona

Vlak voordat we ons appartement gevonden hadden was ons oog echter gevallen op een schattig winkeltje op de hoek van het plein. De naam Neda klonk al lief en de buitenkant zag er meisjesachtig en een tikkeltje romantisch uit. Dit kwam mede door de roze muren aan de buitenkant, de met wit beschreven ramen en de kleding die door de etalage te zien was. Helaas was het op dat moment dicht, maar een ding was zeker: een kijkje zouden we zeker nog gaan nemen!

kleding neda

Een dag later gingen we er ’s avonds langs. Lang leve het Spaanse ritme! Siësta op het midden van de dag en ’s avonds is alles nog open en gezellig levendig waardoor de dagen zelfs langer lijken te duren. Eenmaal binnen viel ons oog al snel op een zomers roze jurkje op een van de paspoppen. Niet veel later stonden we met ieder hetzelfde jurkje (onze smaak komt deels overeen waardoor we heel af en toe wel eens dezelfde crush op een product of kledingstuk  hebben ;-) in de paskamer… De prijs viel ontzettend mee waardoor ik extra hoopte dat ie ons zou passen en ook nog leuk zou staan.

shop el borne neda

Wat ik leuk vind aan in het buitenland shoppen (mits je niet naar de ketens gaat die we hier in Nederland ook hebben) is dat je dingen tegenkomt die net even wat unieker zijn en waar je hier niet heel snel andere mensen mee ziet lopen. Leuk dus om deze dingen te combineren met je garderobe van hier. En ja, het bewuste jurkje is daar inmiddels een voorbeeld van geworden. Althans, de kans dat ik er iemand mee zie lopen is redelijk groot want ook Pip heeft ’m gekocht. Achja, hij was te leuk om te laten hangen en we trekken ’m toch niet tegelijk aan.

neda pip

Neda was overigens vernoemd naar de eigenaresse, die in haar kleine boetiekje naast kleding ook hoeden, sjaals en sieraden verkoopt. Naast het jurkje kocht ik er twee lieve broches. Het is naar mijn idee het type winkeltje waar je niet meteen met een tas vol aankopen naar buiten loopt maar waar de kans wel aanwezig is dat je net dat ene item vindt dat past bij jouw smaak en stijl. De prijs-kwaliteit verhouding is er goed. De kwaliteit leek niet super (met name de afwerking) maar de prijzen waren dan ook vrij laag.

Tijdens een bezoekje aan El Borne zou ik er dus zeker even binnenlopen! Kun je meteen even een hapje eten of een drankje doen bij Santa Caterina Cuines.

Neda | Carrer de Colomines 14 | Facebook Neda

Meer leuke Barcelona adresjes bekijken? Je vindt hier onze verzameling!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *