Elle Loves | Blijmakers van januari

blijmakers januari

De maand januari is echt omgevlogen. Februari mag wat mij betreft net zo snel voorbij vliegen want de lente wat mij betreft niet snel genoeg beginnen ;-) Maar goed, januari had ook een boel leuke kanten, waaronder fijne nieuwe spulletjes die ik ontdekte of heb gekregen. Komen ze!

WONEN

vaasje coeurblonde

Een tweedehandsje 
Slechts 50 cent kostte dit lieve glazen vaasje bij de Kringloop. Daar kon ik ‘m toch niet voor laten staan? Hij heeft een voorlopig plekje gekregen op de trolley en in het voorjaar wil ik er wat kleine bloemetjes in zetten. Kringloop winkels staan vol met rommel maar er zitten zo nu en dan grote en kleine schatten tussen. Na een rondje Google-en kun je snel zien waar er bij jou eentje in de buurt zit.

mok rode klei

Mooie mok
Pip heeft ‘m al een poosje en ooit deed ik ‘m in het lichtroze cadeau aan een vriendin. Dit is zo’n mok die een thee-momentje nog fijner maakt. Een mooi ontwerp van Iittala en dus ook verkrijgbaar in roze. Deze variant gaat het assortiment waarschijnlijk verlaten want hij was in de sale.

Mok part 2
Januari bleek voor mij de maand van de mokken ;-) Dus de rest van het jaar (en hopelijk gaan ze nog wel wat langer mee) kan ik extra genieten van thee & koffie momenten, want alleen het aanzicht van de bekers is gewoon al leuk. Mijn verzameling enkele mokken (zonder bijpassende andere mokken of servies delen) bestaat inmiddels uit zeven stuks en iedere keer als ik het keukenkastje opendoe wordt ik vrolijk van de aanblik. Kortom, bekers met meerdere functies ;-) Dit grijze exemplaar met rondjes is van House Doctor (8,95 euro)

mok grijs house doctor

Groene bordjes van Serax
Oh wat ik ben blij met deze (ontbijt)bordjes! Typisch een product waar je optimaal van kunt genieten aangezien je ze dagelijks kunt gebruiken. De lichte kleur groen sprak me direct aan en een fijne bijkomstigheid is dat ze in de vaatwasser kunnen (al was ik ze toch liever met de hand af). Ze zijn van Serax en behoren tot de Pure collectie door Pascale Naessens.

groene bordjes pure serax

BEAUTY

Davines shampoo
Bij mijn kapper leerde ik het haarverzoringsmerk Davines uit Italië kennen. Een merk met meerdere pluspunten: de producten ruiken heerlijk, de simpele verpakkingen zijn prachtig én de producten van Davines zijn gemaakt van natuurlijke bestanddelen en ontwikkeld met 100% duurzame energie. Ook de stijlvolle verpakkingen worden zo duurzaam mogelijk van volledig recyclebare materialen gemaakt. De Absolute Beautifying Shampoo die ik er na mijn laatste kappersbezoekje kocht met Roucou-olie, afkomstig van rozenolie, erin ruikt zo lekker! En ja dat ruiken wel meer shampoo’s maar deze ruik je na het uitspoelen en drogen nog steeds heel goed. Een aanrader!

davines shampoo elle

De geur van rozen
Ik gebruik conditioner voor mijn haarpunten en aangezien ik toe was aan een nieuwe leek het me een goed moment om weer eens een ander merk uit te proberen. Het werd de rozen conditioner van het natuurlijke bio merk Lavera. Deze vond ik bij de schattige drogist van der Pigge in Haarlem (naast de V&D). Deze is zeker een bezoekje waard als je in Haarlem bent, de tijd lijkt er te hebben stilgestaan (schattig ouderwets!) en je vindt er heel veel fijne producten zoals natuurlijke crèmes, haarverzorgingsproducten en make-up maar ook heel veel soorten supplementen, kruiden & specerijen. De rozen conditioner ruikt heerlijk en maakt je haar lekker zacht . (6,95 euro)

lavera conditioner rozen

FOOD

Belvoir in blikvangers van blikjes
Tijdens een rondje door de Marqt werd mijn aandacht getrokken door de prachtige blikjes van Belvoir. De grote en kleine glazen flessen werden al een tijdje verkocht maar nu kun je deze lekkere drankjes dus ook als blikje kopen. Het viel me ook op dat er een nieuwe smaak aan het assortiment is toegevoegd: coconut & lime! Ik kon het niet laten en heb een blikje gekocht (alleen die verpakking al!) Ik heb ‘m nog niet geproefd maar ben wel ontzettend benieuwd naar deze variant. De andere smaken in een blikje zijn framboos en elderflower, beide sowieso yummie!

coconut lime belvoir coeurblonde

Super Salades
Ik ben gek op salades. Het kookboek Super Salades, met meer dan 250 recepten, dat ik cadeau kreeg was dan ook een schot in de roos. Leuk ook om inspiratie op te doen en een eigen draai aan recepten te geven.

kookboek supersalades

& OTHER STUFF

sjaal glittertjes

Sjaal voor een prikkie
Ik heb het idee dat de Accessorize shops in shop (bij de V&D) weggaan. Althans, hier in Haarlem ziet de afdeling er momenteel vrij leeg uit en was hetgeen wat er nog hing flink afgeprijsd. Ik vond er deze sjaal die, nadat hij al 70% was afgeprijsd, met mij mee ging voor slechts 15% van de oorspronkelijke prijs. Dat zijn de fijne koopjes! Hij past goed bij mijn poederkleurige jas en ik heb ‘m dan ook bijna dagelijks om.

 

2 thoughts on “Elle Loves | Blijmakers van januari

 1. Lisa-fleur

  Dat lijken me heel fijne producten! Toevallig ben ik zelf net een mooie mokken zoekactie gestart. Dat geeft het koffie/thee moment toch dat beetje extra ;-)

  En ik hoop dat van der Pigge er voor altijd blijft zitten! Wat een fijn winkeltje is dat… Alleen al om even te neuzen. Letterlijk… Het ruikt er zo lekker kruidig!

  Reply
  1. Elle Post author

   Ja ik heb er inmiddels wel genoeg (mokken) maar kan de verleiding soms toch niet weerstaan.. En ja heel fijn inderdaad, laatst pas ontdekt hoeveel verschillende dingen ze eigenlijk hebben, fijn!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *