Food Hotspots Amsterdam | Ibericus

ibericus2

Ik ben geen enorme vleeseter maar als ik ergens van kan genieten dan is het van een tussenstop bij Ibericus in Amsterdam. Een winkel vol met overheerlijke pata negra producten! Je hebt het idee even in Spanje te zijn want het tentje is ingericht zoals de traditionele Spaanse delicatessenwinkels. Donker, simpele tafels en stoelen, tl-licht en achterin is er een mini-barretje waar je een lekker glas wijn kunt bestellen. Maar wat zit ik er fijn!

Ibericus1

De verschillende soorten ham zijn ieder op hun eigen manier smaakvol. We nemen vaak wat mee naar huis maar niet zonder alvast een mini baguette met ham erop ter plekke op te eten. Olivier krijgt inmiddels zijn eigen mini baguette omdat hij voorheen een groot deel van ons broodje op at;-)

Ibericus3

Fijn is dat je altijd ook de ham kunt proeven en het is altijd mooi om te zien hoe de medewerkers met liefde en geduld de plakjes ham snijden. Als ik er ben zitten er altijd veel Spanjaarden en dat lijkt mij  een goed teken;-) Ik bestel altijd een half (of bij grotere trek) een heel bordje ham met brood en tomaat erbij. Maar je kunt ook manchegokaas, broodjes of salades bestellen als je ergens anders trek in hebt. Je kunt ook gewoon een to go broodje kopen als je haast hebt trouwens!

Ibericus | Haarlemmerstraat 93 | Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *