Food Hotspots Amsterdam | Buffet van Odette

Odette2

Het was gisteren echt miezerig regenachtig weer, brrrr. We hadden een date gepland met Annedoor van Foodheart om even gezellig bij te kletsen. Omdat de locatie waar we hadden afgesproken helemaal vol zat, moesten we uitwijken naar een ander tentje. Gelukkig had Annedoor nog een mooi alternatief dat heel fijn op loopafstand was, het Buffet van Odette. Elle en ik zijn hier jaren geleden al geweest, maar toen deed Odette het nog samen met Yvette en was het restaurant op een andere locatie gevestigd.

Odette4

Het was gezellig druk bij binnenkomst. Het restaurant heeft iets weg van een Franse bistro. Het interieur ziet er strak uit en de bar met verschillende salades erop is de eyecatcher bij binnenkomst.  We waren dan ook erg blij dat er plek voor ons was want inmiddels hadden we best wel trek. We waren in een ‘share food’ mood en hebben onze gerechten heerlijk gedeeld. We hadden de salade (zie boven) van Odette besteld vol smaakvolle minihapjes. Een bord vol lekkers zoals de gegrilde pompoen, bietjes, de gegrilde lof, hummus en salades. Erg smaakvol en een aanrader. Persoonlijk hadden wij het wel fijn gevonden als het op een iets groter bord zou worden geserveerd zodat er wat meer ruimte tussen de mini hapjes zou zijn, dus wat minder overlapping.

Odette5

De ricotta polenta met paddestoelen was hemels. Zeer smaakvol en het gerecht paste precies bij het weer. We hebben zeer genoten van dit comfort food gerecht. Ik was persoonlijk erg blij met de uitvoering van de polenta omdat ik dit wel eens vind tegenvallen in restaurants maar deze versie was echt goed gelukt. Omdat we eigenlijk twee gerechtjes met z’n drieën hadden gedeeld, hebben we ook twee verschillende desserts besteld, natuurlijk om te delen;-) We hadden een plak carrotcake (Elle’s favo) en de citroencake met maanzaad (hier waren Annedoor en ik weer weg van). Erg attent van de serveerster was, dat we twee plakjes van de citroencake kregen in plaats van één. Daar worden wij dan weer erg vrolijk van;-)

Odette3

Ik kan wel zeggen dat we het Buffet van Odette weer hebben herontdekt. Het is een centrale en fijne locatie om te lunchen en te borrelen. Je kunt er overigens ook dineren. In de zomer heb je buiten ook een terras, maar dat leek gisteren nog heel ver weg…

Buffet van Odette | Prinsengracht 598 | Amsterdam

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *