Shops Antwerpen | The Recollection

the recollection in antwerpen

De Kloosterstraat is wat mij betreft een straat die je niet mag missen tijdens een dagje of weekendje Antwerpen. Naast een flink aantal brocante/vintage winkels vind je hier nu ook de prachtige woon- en lifestyle winkel The Recollection. Een grote, prachtig ingerichte, winkel vol met mooie woon- & lifestyle producten van diverse merken en (kleine) ontwerpers.

the recollection planten antwerp

Bij binnenkomst wordt je aandacht direct getrokken door een prachtige verzameling planten die mij echt even tot stilstaan brachten en op een magische manier benadrukten hoe fijn planten zijn en wat een grote toevoeging deze kunnen zijn voor je leefomgeving.

kloosterstraat the recollection

De winkel lijkt een beetje te zijn ingedeeld in verschillende ruimtes die je ook in een huis terugvindt. Je komt binnen in het groen, als een soort tuin. Daarna kom je in het ’bad- en beauty’ gedeelte terecht waar de altijd fijne producten van Aesop staan en ander moois op geur- en beautygebied.

Vervolgens vind je bij de toonbank een heleboel mooie stationery en kantoorartikelen zoals notebooks, planners en laptop sleeves. Daarna kom je in de woonkamer en keuken ;-) Althans, niet echt natuurlijk maar in een grote ruimte gevuld met tafels en stellingen waarop mooie kandelaars, kaarsen, glaswerk en servies staat uitgestald.

shop antwerp tip

Helaas mochten er, vanwege afspraken die gemaakt zijn met diverse (kleine) ontwerpers,binnen geen foto’s worden gemaakt. Om je toch een beetje een idee te geven van de shop en haar sfeer heb ik daarom wat beelden gebruikt van The Recollection zelf (bron: www.therecollection.com)

The Recollection | Kloosterstraat 54, Antwerpen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *