Shops Antwerpen | Wunderkammer

Wunder kammer antwerpen coeurblonde

Op zoek naar een origineel cadeautje, mooie kaarten of woonaccessoires? Ga dan zeker even langs bij Wunderkammer! De etalage en de geverfde pui kunnen je in ieder geval al niet ontgaan als je door de Steenhouwersvest loopt: schattig!

winkel adres wunderkammer

Binnen vind je veel moois op het gebied van wonen, stationery en cadeaus. Het zeer vriendelijke meisje dat er tijdens mijn bezoek stond vertelde enthousiast over de shop en ook dat Wunderkammer van dezelfde eigenaar is als de prachtige boekwinkel ’t Stad Leest die er schuin tegenover zit.

De eigenaar kwam op beurzen en events vaak zoveel mooie spulletjes tegen die niet per se in een boekenwinkel passen dat hij besloot om gewoon nog een compleet nieuwe winkeltje te openen: Wunderkammer. Een geslaagd idee denk ik zo, want dit is echt een perfect winkeltje om leuke spulletjes, al dan niet voor jezelf, te scoren.

Antwerpen tips wunderkammer

Ikzelf had eigenlijk nog nooit van het woord Wunderkammer gehoord. Daarom heb ik even opgezocht waar het precies vandaan komt. De Kunst- und Wunderkammer ontstond in de zestiende eeuw en de eerste vermelding van een ‘Kunstkammer’ dateert uit 1550 en heeft betrekking op keizer Ferdinand 1 uit Wenen. Het omschreef een op zichzelf staande verzameling schilderijen, kostbaarheden, bekers, spelen en naturalia.

assortiment wunderkammer antwerpen

Niet veel later komt de term Wunderkammer voor in de in 1564-1566 geschreven kroniek van de graven von Zimmern. Daarin beschrijft Froben Christoph von Zimmern een ‘Wunderkammer waarin zich zeldzame naturalia zoals koralen, bevonden, maar vooral rariteiten als alruinen en vergroeide geweien. Kortom, eigenlijk is een wunderkammer een een plek waar men verzamelingen bewaarde of uitstalde en is het een beetje vergelijkbaar met een rariteitenkabinet. Een leuke en originele naam dus!

leuke adresjes antwerpen

Nieuwsgierig geworden? Je vindt Wunderkammer op de Steenhouwersvest 13 (en check dus ook even de mooie boekenwinkel ’t Stad Leest, die er schuin tegenover zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *