Food Hotspots Antwerpen | Charlie’s

charlies antwerpen coeurblonde adres

Deze week is het Antwerpen week op Coeurblonde.com! We vullen onze reeds verzamelde favorieten adresjes verder aan met nieuwe fijne spots en beginnen vandaag met Charlie’s!

Leuke adresjes vind je in iedere stad, maar je hebt van die plekken waarvan je vrijwel direct weet dat je er terug gaat komen. Charlie’s is een goed voorbeeld van zo’n plek en je mag dit tentje tijdens een bezoekje aan Antwerpen wat mij betreft dan ook niet overslaan.

charlies volksstraat

charlies ontbijt coeurblonde

Waarom? De sfeer is er fijn, eigenaresse Charlotte (Charlie) is hét perfecte voorbeeld van hoe je met passie en charme een eigen zaakje runt, de koffie (ik had ‘m met amandel & rijstmelk) was er goddelijk (ik heb na mijn bezoek aan Antwerpen nog vele momenten gehad waarbij ik smachtte naar een dergelijke kop- het is dan ook niet voor niets dat Charlie’s is genomineerd voor de beste koffiebar van Antwerpen) en het ontbijtje met een vers gekookt eitje, warme croissantjes en aardbeienjam met rozenblaadjes zorgde voor een waar geluksmoment.

charlies koffiebar antwerpen coeurblonde

Naast het drinken van écht goede koffie en het nuttigen van verschillende soorten ontbijtjes kun je bij Charlie’s ook lunchen, taartjes eten en borrelen. Geen koffie fan? Ook als thee liefhebber kun je er, met de meer dan tien soorten thee, je hart ophalen.

Dat Charlotte haar eigen tentje mer passie en liefde runt merk je vrijwel meteen en dat vind ik zelf een dik pluspunt. De inrichting is leuk (een wand is bedekt met mozaïek!), de muziek paste perfect bij het geheel en maakte de totale beleving helemaal af en het achterliggende verhaal, dat op haar website staat, las ik (na mijn bezoek) met een glimlach. Met het beginnen van haar eigen koffiehuisje heeft ze haar tweede grote droom waargemaakt en dat al op 25-jarige leeftijd. Mooi en dapper!

Koffie charlies coeurblonde

Charlie’s is gevestigd in een lief pandje in de Volksstraat. Deze straat is sowieso een leuke om doorheen te wandelen want er zitten nog wat meer spots die een bezoekje waard zijn. Voor het bewonderen of aanschaffen van mooie schelpen, stenen, zee-egels en geprepareerde vlinders loop je even binnen bij het bijzondere Steen & Been (Volkstraat 59) en neem ook een kijkje bij Jeff Antwerp (Volkstraat 9) voor allerlei moois op woon- & food gebied.

Gluren op de menukaart (met originele omschrijvingen!) of meer lezen over deze Antwerpse spot? Breng dan een bezoekje aan de Charlie’s website >>> 

Charlie’s Antwerpen | Volksstraat 63 | www.charliesantwerpen.be 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *