Food Hotspots Haarlem | Aangenaam

aangenaam haarlem

Restaurant Aangenaam in Haarlem mag wat mij betreft zeker niet ontbreken in onze verzameling van fijne adresjes. De naam dekt de lading al goed: het is inderdaad een zeer aangename plek. Daarnaast geeft deze naam weer waar het tentje voor staat: het de klant zo aangenaam mogelijk maken maar ook voor mens, dier en milieu in het algemeen. Zo wordt er onder andere gekookt met fairtrade en biologische producten, wordt er alleen vis gebruikt uit de groene zone viswijzer, gebruiken ze groene stroom en wordt 5% van de winst gedoneerd aan goede doelen.

coeurblonde salade aangenaam

Ik ben er sinds ik in Haarlem woon twee keer geweest om te lunchen en vond het er ontzettend fijn. Er hangt een prettige sfeer, je wordt er uiterst vriendelijke geholpen en de salades die ik er at waren echt heerlijk.

Beide keren was de menukaart er anders dus ik heb het idee dat deze wekelijks of regelmatig veranderd. Sowieso wordt de kaart afgestemd op het seizoen. Leuk, want op die manier probeer je automatisch steeds iets nieuws (als ik iets echt lekker vind ben ik vaak geneigd om op safe te spelen en dit bij een volgend bezoek opnieuw te bestellen).

salade aangenaam haarlem coeurblonde

Zo at ik tijdens mijn eerste bezoekje een salade met bonen, hazelnoten en Parmezaanse kaas. De tweede keer viel mijn oog op een salade met flespompoen en geserveerd met brood.
Helaas zijn ze voor lunch alleen op vrijdag en zaterdag open (vanaf 12:00) maar op alle andere dagen kun je er vanaf 16:00 terecht voor een drankje of om te dineren. Ik hoop er in ieder geval snel een keertje te dineren want ik ben door de lunch erg benieuwd geworden naar de avond gerechten!

aangenaam haarlem coeurblonde

Klinkt leuk? Je vindt eetcafé Aangenaam in de Kleine Houtstraat op nummer 105.
Meer info vind je op hun website: www.aangenaametenendrinken.nl 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *