Elle Loves | Blijmakers van december

blijmakers decHet is weer tijd voor mijn blijmakers van de maand. Aangezien het dé feestmaand van het jaar is, bestaan mijn blijmakers van december voor een deel uit cadeautjes die ik heb gekregen. Komen ze!

BEAUTY

Blosjes op de wangen
Op beauty gebied heb ik dé perfecte blush gevonden! Een prachtige kleur die niet alleen mij (al zeg ik het zelf ;-) maar ook Pip, mijn moeder en mijn oma van 84 (ik heb ’m de afgelopen maand bij alle drie op gedaan) erg mooi staat. Een gezond kleurtje dat je goed ziet maar wel oogt als een natuurlijke blos. Het is een vrij nieuwe kleur van MAC Cosmetics genaamd: Warm Soul.

mac blush warm soul

Verzorging tijdens de nachtuurtjes
Voor kerst kreeg ik van mijn ouders een aantal erg leuke cadeautjes waaronder een nachtcrème van Botanique met groene thee die mijn moeder bij de EKO Plaza scoorde, waar ze dit merk nieuw in het assortiment hebben. Ik heb ’m die avond meteen uitgetest: fijn! Ruikt heerlijk en voelt goed aan. Ik ben dus benieuwd naar wat dit merk nog meer voor producten aanbiedt. Wat mij betreft zeker een blijvertje!

botanique nachtcreme

WONEN

Industrieel bureautje
Love at first sight! Toen ik dit bureautje van metaal en glas bij IKEA zag staan was ik vrijwel direct verkocht. Ik had ’m een stuk duurder verwacht (hij is slechts 29,95 euro) en toen ik de prijs zag was er nog maar weinig om over te twijfelen. Nouja.. eerst natuurlijk wel even de maten genoteerd om thuis te bekijken of de plek voor het raam, die ik er voor in gedachte heb, geschikt was qua ruimte. Dit bleek het geval en nu moet ik ’m alleen nog even in elkaar zetten. Op de foto vast wel een voorproefje van iemand die ’m al heeft. De glazen plaat zorgt ervoor dat je ook het onderliggende vakje kunt zien. Hier ga ik geen saaie papieren in doen, ik wil er een gezellig display vakje van maken met bijvoorbeeld een mooi notitieboekje, een mini cactus of een foto en wat confetti. Opties genoeg dus ik kan de ideeën afwisselen.

ikea bureau glas

Ontbijtschaaltje
Dit is mijn nieuwe ontbijtschaaltje. Een perfect formaatje voor yoghurt of havermoutpap en een mooie kleur die ontbijten nog gezelliger maakt ;-) Ik kocht ‘m bij de Appie (feestdagen collectie) waar ze binnen deze lijn nog andere leuke bakjes en schaaltjes hebben.

schaaltje ontbijt

Sfeervol sterrenlicht
Dit lichtje van de Xenos vond ik zo schattig! Het was slechts 1 euro zoveel. Perfect voor rond de kerstdagen maar ook gewoon leuk voor de rest van de winter. Als hij brandt schijnt er door de sterretjes een gezellig sfeerlicht, perfect voor op mijn vensterbank en om s’avonds samen met wat andere kaarsjes en lampjes aan te doen.

sterren kaarsje xenos

Mooie roze glazen
Van Pip kreeg ik voor Xmas onder andere deze prachtige roze glazen cadeau in twee verschillende maten. Ik had ze al gezien en hoefde er niet lang over na te denken toen ze vroeg of ik ze niet leuk vond als kerstcadeautje. Ze kocht ze bij de Sissy Boy in Haarlem (waar je sowieso veel mooie items voor in huis vindt!)

glazen sissy boy

Poederroze kussentje
Kussentjes zijn wat mij betreft erg handige woonaccessoires om zo nu en dan met elkaar af te wisselen en op die manier net even een andere sfeer te creëren. Dit exemplaar in zachtroze met een subtiel glittertje kocht ik bij Action (die sinds vorige week vlak bij mij in de buurt zit!) voor 3,99 (hoesje + vulling).

pastel kussen glitter

FOOD

Fraai verpakte fudge
Ook een cadeautje van Pip voor kerst: chocolade fudge in een prachtige opvallende verpakking. Yummie! Alleen van het doosje word je al blij maar ok, van het openen (en proeven!) word je nog een klein beetje blijer ;-) Dit soort moois is te koop bij de fijne food-shop STACH (meerdere locaties in Amsterdam en sinds kort zit er ook eentje in Overveen).

stach fudge

& OTHER STUFF

Pastel met glittertjes
Wauw! Een schot in de roos. Deze sjaal past helemaal bij mijn smaak en dat had mijn moeder goed ingeschat. Ze scoorde het laatste exemplaar van een Esprit filiaal voor mij als kerstcadeautje. Ik weet nu al dat ik er veel plezier van zal hebben. Met het koude weer van nu vergezel ik mij nog even met mijn gebreide roestkleurige exemplaar maar zodra de lente wat meer in zicht komt gaat deze met me mee.

sjaal roze esprit

Fijn leesvoer
Een lief cadeautje dat ik deze maand kreeg was een stapeltje tijdschriften waaronder Filosofie Magazine. Wat een ontzettend leuk blad! Ik heb vaak niet het geduld (of de interesse) om heel veel in tijdschriften te lezen, maar van dit maandblad heb ik toch zo’n 90% gelezen. Mocht ik een abo nemen op een tijdschrift dan wordt het sowieso deze titel.

filosofie magazine

 

Meer van mijn favorieten zien? Bekijk de blijmakers van november en oktober.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *