Elle Loves | Blijmakers van oktober

blijmakersoktEen nieuw rubriekje op onze site: Blijmakers van… Iedere maand delen Pip en ik aan het einde van de maand ieder onze favoriete aankopen of ontdekkingen. Ik trap af en wel met mijn blijmakers van oktober. Komen ze!

FOOD

vivani chocolade coeurblonde

♥ De bio chocolade van Vivani, ‘Feine Bitter’ met 92% cacao en gezoet met kokosbloesemsuiker is om je vingers bij af te likken. Onder andere te koop bij EKOPlaza.

Rude health almond drink coeurblonde

♥ De bio amandel drink van Rude Health te koop bij Marqt is echt heerlijk! Ik drink het gewoon direct koud uit het pak en gebruik het voor het maken van havermoutpap, boekweitpap en pannenkoeken. Een blijvertje!

Chai tea shoti maa coeurblonde

♥ Een nieuwe verslaving is Chai met amandel drink (die van Rude Health dus, zie hierboven). Een lekkere bio variant zonder zwarte thee erin is die van Hari’s Treasure (Shoti Maa) te koop bij o.a. De Tuinen

WONEN

serax kaarsjes coeurblonde

♥ Het is er echt weer de tijd voor: gezellige lampjes en kaarsjes. Mijn nieuwste drie kaarsjes geven echt heel mooi licht doordat de glaasjes aan de buitenkant beplakt zijn met lichtdoorlatend papier. De kaarsjes zijn van het Franse merk Serax en die van mij komen bij Leafde vandaan, een erg schattig winkeltje op de Prinsengracht in Amsterdam.

kaarsjes serax elle coeurblonde

♥ Op lichtjes gebied kocht ik ook een heel lieve LED sterretjes slinger bij de Action voor 1.49. Leuk om op tafel of bed neer te leggen of, als je het batterijen-doosje wegwerkt, om langs de muur op te hangen.

sterrenslinger lichtjes coeurblonde

♥ Toen Pip haar draadhuisje in rosé bij de Flying Tiger kocht, kon ik me nog inhouden. Toen ik een paar dagen daarna echter door de Zijlstraat fietste en ze zag staan was dit niet meer het geval. Voor slechts 4 euro was dit toch wel een erg leuk woonaccessoire waar je van alles (of niets) in kunt zetten. Ik heb die van mij op dit moment gevuld met een mini cactusje.

draadhuisje draadmand cactus

♥ En hoe kom je aan een mini cactusje (of eigenlijk drie)? Door even naar de IKEA te gaan. Daar vond ik er 3 in witte potjes voor slechts 4,95).

ikea mok elle coeurblonde

♥ En IKEA had nog iets leuks voor 2,99 euro dat ik niet kon laten staan: een fijne theemok!

BEAUTY

♥ Mijn gezichtsscrub van Cattier (fijn!) was op en vlak voor mijn vakantie wilde ik eigenlijk wel graag een nieuwe peeling voor mijn gezicht zodat ik het opdoen van een beetje teint wat kon stimuleren en daarbij is het sowieso prettig en goed om je huid af en toe even te schubben. Doordat ik hier in Haarlem geen fysiek verkooppunt van Cattier weet, moest ik lastminute op zoek naar een alternatief.

annemarie borlind scrub peeling coeurblonde

Bij de Vitamin Store (waar ik een nieuwe tube van mijn favo zonnebrandcrème van Annemarie Börlind ging kopen) verkopen ze, zo bleek, ook een peeling voor je gezicht van dit merk. Je begrijpt, ik stond niet alleen met zonnebrand bij de kassa. Inmiddels heb ik de peeling een aantal keren gebruikt en ik vind ‘m heel fijn. Hij is wel een stukje duurder dan die van Cattier, dus het is een goed idee om ze af te wisselen. De ‘scrubballetjes’ in de crème zijn zeer fijn en mijn gezicht voelt na het gebruik ervan heel zacht aan en trekt niet.

apvita body calm coeurblonde

♥ Een paar jaar geleden tijdens een citytrip naar Madrid kwamen we het fijne natuurlijke beauty merk Apvita al tegen en nu heb ik het in Nederland gespot en wel bij het superleuke Kukicha dat ik onlangs ontdekte. De geur van deze Body Calm bodylotion met kamille en olijfolie is heerlijk en hij smeert zeer gemakkelijk uit. Ook fijn: hij zit in een prachtig (en handig!) pompje en trekt snel in dus ook bij wat meer haast kun je je na het insmeren snel aankleden.

mint sokken elle hema coeurblonde

& OTHER STUFF

♥ Deze week kwam ik bij HEMA de perfecte sokken tegen voor de naderende winter: warm, lang (ze kunnen tot je knieën) en in de oh zo fijne kleur mint!

hema mint sokken elle coeurblonde

5 thoughts on “Elle Loves | Blijmakers van oktober

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *