Shops Haarlem | Kukicha conceptstore

Kukicha haarlem conceptstore

Als je nog niet genoeg redenen had om een bezoekje aan Haarlem te brengen dan heb ik nu een hele goede voor je: conceptstore Kukicha! Een waar pareltje als je het mij vraagt en pas sinds een weekje open. Ik ben er gisteren geweest en binnen vijf minuten wist ik: dit is mijn nieuwe favoriete winkeltje! Het pandje is té schattig en gaf me het gevoel in het buitenland (Barcelona!) te zijn.

binnenkijken kukicha haarlem

Het voelde als een ware ontdekking toen ik net door de Jacobijnenstraat liep en het winkeltje in mijn vizier kreeg. Het gevoel dat ik krijg als ik een leuk nieuw winkeltje of eettentje ontdekt is dan ook iets waar ik erg van kan genieten.

assortiment kukicha haarlem

Het eerste pluspunt is dat Kukicha je niet kan ontgaan als je er langs loopt: vrolijke opvallende blauwe kozijnen en deuren, een stijlvol logo en mooie raamstickers die je vertellen wat er binnen te vinden is. Het voorteken van een schat op shop-gebied ;-)

En inderdaad, binnen is precies zoals je verwacht als je er voor de deur staat: een schattig stijlvol winkeltje vol musthaves. De trotse eigenaresse is Leonie, die op scholen en kinderfeestjes creatieve workshops gaf, en nu, met het openen van haar eigen shop, een nieuwe weg heeft ingeslagen en haar droom heeft gerealiseerd. I like!

conceptstore kukicha haarlem

Waar de naam van de shop vandaan komt? ‘Kukicha’ is Japans, en is een groene detox theesoort boordevol mineralen waarbij de twijgjes in plaats van de blaadjes worden gebruikt voor het maken van de thee. Door dit laatste bevat de thee heel weinig theïne. Ik mocht direct een kopje proeven: heerlijk! De thee (en andere theesoorten) worden er overigens ook verkocht dus ik heb meteen een zakje EKO Kukicha thee meegenomen voor thuis.

menu krijtbord kukicha haarlem

Je kunt hier dus genieten van een kopje thee of koffie (met soja of geitenmelk!) en van diverse zoete lekkernijen die geen suiker bevatten en gezoet zijn met natuurlijke suikers. Voor alle koeken en cakes wordt gebruik gemaakt van spelt en alles is zoveel mogelijke biologisch, ook de koffie, thee en diverse sapjes.

kukicha winkel shop haarlem

Daarnaast kun je er van alles shoppen. Leonie verkoopt er haar eigen quote-posters en items van diverse merken, waarbij ze let op de herkomst van de producten en of deze op een bewuste/duurzame manier tot stand zijn gekomen. Je vindt er onder andere heerlijke verzorgingsproducten van het Griekse merk Apivita (yes, ik ben gezwicht voor de body calm bodylotion), Hurraw lipbalm, stempels, zeepjes, notitieboekjes, groentechips, sieraden, heerlijk geurende soja-kaarsen en diverse woonaccessoires. Perfecte cadeautjes voor jezelf of iemand anders. Kortom: zeker langsgaan!

PS. binnenkort wordt er ook gestart met creatieve workshop achterin de winkel. Denk hierbij aan naailes, textiel bedrukken, sieraden maken en posters ontwerpen.

Kukicha | Jacobijnenstraat 4 zwart | facebook.com/kukichastore | woensdag t/m zaterdag geopend van 9.30-17.00 uur

5 thoughts on “Shops Haarlem | Kukicha conceptstore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *