Shops Amsterdam | La Casa Vecchia

la casa vecchia amsterdam

Amsterdam Noord wordt steeds leuker! Een nieuwe aanwinst is La Casa Vecchia, een superschattig winkeltje in de van der Pekstraat. De winkel bevindt zich in het pandje van de Wisselwinkel, een leuk concept waarbij de winkelruimte ieder half jaar een nieuwe eigenaar en dus een nieuwe shop bestemming krijgt! Op dit moment is het gelukkig nog een flink aantal maanden de creatieve shop van Marijn: La Casa Vecchia, een knus boetiekje met het ware huiskamergevoel.

marijn stolk casa vecchia

In haar shop verkoopt Marijn een mix aan woonaccessoires en meubels. Bijna alles is vintage en sommige items zijn gecustomized. Zo kun je er onder andere terecht voor stoere oude koffers (opbergers in een leuk jasje dus!), lampen, meubeltjes, muurdecoratie, vazen, servies en kleden.

Eigenlijk is de winkel van Marijn, zoals zij zelf ook zegt, een afspiegeling van haar passie: op een creatieve manier dingen nieuw leven inblazen. Wij werden in ieder geval enorm enthousiast van het winkeltje en van haar enthousiasme

la casa vecchia binnen

Waar Marijn de spullen die ze verkoopt of pimpt vandaan haalt? Overal! Een deel komt uit Nederland maar een paar keer per jaar reist ze samen met haar vriend af naar Frankrijk waar ze ‘schatten’ gaan zoeken (oh ik kan helemaal wegdromen bij dit scenario – ooit ga ik dat ook eens doen ;-) en vervolgens kunnen verblijven in het vakantiehuisje van Marijn haar schoonouders (handig!). Items die nog wel een twist of opknapbeurt kunnen gebruiken tovert Marijn eigenhandig om tot eyecatchers. Inspiratie hiervoor haalt ze onder andere uit het boeken, waaronder ‘Recycle met stijl’ van Mark en Sally Bailey.

la casa vecchia amsterdam binnen

Omdat we gek zijn op quotes en uitspraken waren we natuurlijk nieuwsgierig naar Marijn haar favoriet, en die luidt: When nothing goes right, go left. Een treffende uitspraak in haar geval, want het prachtige winkel-reslutaat is een beetje haar ‘left’. Hoe mooi!

casa vecchia amsterdam shop

La Casa Vecchia | van der Pekstraat 120 | woensdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:30 | Facebook page 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *